Καταναλωτές

H Kellogg αποσύρει 36.000 συσκευασίες δημητριακών

17600_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η εταιρεία Kellogg ανακοίνωσε ότι 36.000 συσκευασίες των δημητριακών Special K Red Berries ενδέχεται να περιέχουν μικρά κομμάτια από γυαλί και για τον λόγο αυτό αποσύρθηκαν από την αγορά.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Κρις Τσαρλς δήλωσε αργά χθες το βράδυ ότι η ανάκληση αφορά τρεις διαφορετικές συσκευασίες του προϊόντος οι οποίες είχαν διατεθεί μόνο στην αμερικανική αγορά και μάλιστα σε περιορισμένο αριθμό καταστημάτων. Όπως είπε η ίδια, δεν αναφέρθηκαν προβλήματα από καταναλωτές.


«Η εταιρεία έλαβε αυτό το προληπτικό μέτρο εξαιτίας της πιθανής παρουσίας κομματιών γυαλιού από μία μόνο παρτίδα ενός από τα συστατικά’, είπε η Τσαρλς και πρόσθεσε ότι δεν συνδέεται με τις ευρείες ανακλήσεις τα τελευταία χρόνια που περιλάμβαναν άλλα γνωστά δημητριακά της Kellogg, μπισκότα και κράκερ.


Όπως επισημαίνει το Reuters, η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία ανάκαμψης έχοντας παραδεχτεί ότι έχει μειώσει πολύ μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που συνέβαλε στη δημιουργία προβλημάτων στην παραγωγή.


Τα Special K διαφημίζονται από την εταιρεία ως προϊόν με χαμηλή θερμιδική αξία.


Τον Οκτώβριο, η Kellogg ανακάλεσε 2,8 εκατομμύρια συσκευασίες των δημητριακών της Mini-Wheats ύστερα από τον εντοπισμό μικρών κομματιών μετάλλου από ένα ελαττωματικό βιομηχανικό εξάρτημα.


Τον Ιούνιο του 2010, η εταιρεία ανακάλεσε προληπτικά εκατομμύρια συσκευασίες των δημητριακών Corn Pops, Honey Smacks, Froot Loops και Apple Jacks εξαιτίας αποχρωματισμού τους και μίας δυσάρεστης οσμής που ανέδυαν.


Το 2009, επίσης ανακάλεσε προληπτικά πολλά προϊόντα της με την επωνυμία Austin και Keebler κράκερ με φυστικοβούτυρο και μπισκότα Famous Amos και Keebler εξαιτίας πιθανής μόλυνσής τους με σαλμονέλα.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα