Ηλεία

H Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Στον δήμο Αρχαίας  Ολυμπίας θα φιλοξενηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προκειμένου να πραγματοποιήσει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις δημότισσες με σκοπό την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η επανάληψη του προγράμματος στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας με τη συνεργασία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αλλά και της εταιρείας  καλλυντικών AVON που έχει εξοπλίσει την Κινητή Μονάδα, είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στους δυο φορείς καθώς και της μεγάλης συμμετοχής των γυναικών – δημοτισσών, που παρατηρείται σε κάθε κάλεσμα. «Στόχος μας είναι να εξεταστούν οι γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων», εξήγησε ο αρμόδιος σε θέματα υγείας και πρόνοιας αντιδήμαρχος Πέτρος Γιαννακόπουλος, υλοποιώντας έτσι τη δέσμευσή του για την επανάληψη το προγράμματος.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν γυναίκες ηλικίας 40 ετών έως 70 ετών  που δεν έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες και δεν έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν για ραντεβού, στο τηλ. 2624029087, από τη Δευτέρα 29 Μαΐου (9:00-14:00) . Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ο αριθμός των ραντεβού θα είναι περιορισμένος.

Όλη η επικαιρότητα