Παραπολιτικά

H Μαρέβα Μητσότακη και οι άλλες κυρίες που έκλεψαν τις εντυπώσεις στο προεδρικό δείπνο

Ακούστε το άρθρο

Λίγες μέρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός της χώρας μας ταξίδεψε στην Κίνα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Μητσοτάκη. Την επίσκεψή αυτή ανταπέδωσε ο Κινέζος πρόεδρος  Xi Jinping που έφτασε στην Ελλάδα μαζί με την σύζυγό του Peng Liyuan. “Με χαρά καλωσορίζω τον Πρόεδρο Xi Jinping στην Ελλάδα. Στην Αθήνα επιβεβαιώνεται αυτό που διαπιστώθηκε πριν από λίγες μέρες στη Σαγκάη, ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών είναι θερμότερες από ποτέ και η συνεργασία μας είναι ανοιχτή σε πολλούς, νέους παραγωγικούς ορίζοντες” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνόδευσε τον Κινέζο πρόεδρο σε όλες τις επίσημες επισκέψεις του. Μία από αυτές ήταν και η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Cosco (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων), το αόγευμα της Δευτέρας, στο λιμάνι του Πειραιά. Συνοδευόμενοι και αυτή τη φορά από τις συζύγους τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καλωσορίσατε στην Ελλάδα! ???? Welcome to Greece, President Xi Jinping and Mrs Peng Liyuan!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mareva Grabowski-Mitsotaki (@marevagrabowskimitsotaki) στις

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρέθεσε δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο για τους επίσημους καλεσμένους. Το παρών έδωσαν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν και πάλι οι κυρίες τους με τα εντυπωσιακά τους φορέματα.

View this post on Instagram

(..τούτες οι στιγμές ξυπνούν από τον λήθαργο την περηφάνια μου…) ❤️❤️ «…Όχι πια αδικίες. Ή όλοι να πεινούν και να κρυώνουν ή όλοι να τρώνε και να ντύνονται. Δεν μπορούμε, Κύριε, να βάλουμε δικαιοσύνη στον κόσμο; Ποτέ ο καιρός για μένα δεν μπόρεσε να μπαλσαμώσει τις πληγές μου, ποτέ δεν καταδέχτηκα να του δώσω το δικαίωμα αυτό γιατί ξέρω πως η ψυχή μου δεν είναι από άμμο παρά από μπρούντζο. Θέατρο και έχουμε θεωρείο και βλέπουμε και συνάμα είμαστε κι εμείς μες στη σκηνή και παριστάνουμε. Θεατές και θεατρίνοι. Ξέρω πως η ζωή είναι μια σπίθα που λάμπει μια στιγμή ανάμεσα σε δυό ατέλειωτες νύχτες.(…) Όλα μάταια, και μόνο η πράξη, σαν το κρασί, μας ξεγελάει και μας σηκώνει λίγο. Κι έχε το νου σου, μην πληγώσεις την καρδιά και του πιο ταπεινού, γιατί μπορεί να’μαι εκεί μέσα. Έλεγα: Κι αν όλοι πέφτουν στην παγίδα, εγώ δεν θα πέσω, από αηδία και περηφάνια. Χρέος μου είναι να κάνω ό,τι κανένας δεν με υποχρεώνει να κάνω, να φορτώνομαι όλες τις αμαρτίες και να φυτρώνω όπου κανένας δεν με σπέρνει. Τι ευτυχία να μην έχεις θέληση, να μην λες εγώ, να μη θυμάσαι ποιος είσαι, πως σε λένε … Ποιο ’ναι πιο απάνω από τα λόγια; Η πράξη. Ποιο ’ναι απάνω από την πράξη; Η σιωπή. Εγώ ’μαι το σκουλήκι, εσύ, όλοι οι άνθρωποι που σουρνόμαστε στη γης. Αγώνας, αγώνας, ανήφορος, πόνος πολύς, αγνότητα, φτώχεια, αγάπη, κλάματα, πείνα και γύμνια. Δεν πιστεύω παρά στα θάματα της καρδιάς, μη μου ζητάς παραπάνω, δεν μπορώ.» Νίκος Καζαντζακης #καζαντζακης #kazantzakis

A post shared by DIACHRONIQUE (@diachronique) on

Η Μαρέβα Μητσοτάκη επέλεξε ένα μαύρο φόρεμα το οποίο συνδύασε με clutch τσάντα και μαύρες γόβες. ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους και η σύζυγός του Υπουργού Ανάπτυξης, Ευγενία Μανωλίδου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καθώς και η σύζυγος του Περιφερειάχρη Αττικης, Μαρίνα Πατούλη.

Παρούσες στο δείπνο ήταν ακόμα η πρόεδρος του Σωμματείου ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο, Μαριάννα Βαρδινογιάννη και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

via

Όλη η επικαιρότητα