Ελλάδα

H «Oδύσσεια» ενός ναυτικού για να δει την κόρη του – Τι καταγγέλει στην εφ. «Πατρίς»

Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες καταγγελίες, ακόμα και στο δικαστικό σύστημα της χώρας, στοιβάζονται από διαζευγμένους γονείς ότι με το πρόσχημα της πανδημίας και όχι μόνο , βρίσκονται αντιμέτωποι με άρνηση από τον γονέα που έχει την επιμέλεια του παιδιού να τους επιτρέψει να δουν τα παιδιά τους παρά το γεγονός ότι αυτό επιβάλλουν οι δικαστικές αποφάσεις οι οποίες ρυθμίζουν την επικοινωνία γονέων.

Μια τέτοια περίπτωση, κατήγγειλε στην εφ. «Πατρίς» ένας μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού από νησί του Αιγαίου, ο οποίος προς το παρόν θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του και έχει μία κορούλα, 5 ετών σήμερα, την οποία δεν μπορεί να δει, αφού όπως ο ίδιος υποστηρίζει, δεν του το επιτρέπει η πρώην πλέον σύζυγος του και οι γονείς της.

Μάλιστα, παρά το γεγονός πως η Εισαγγελική απόφαση που πάρθηκε και δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο του δίνει το δικαίωμα να βλέπει το παιδί του ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά και την περίοδο των γιορτών, εκείνος έχει καταφέρει να το δει, μόνο μια φορά από την ημέρα που πάρθηκε η απόφαση και αυτή με την παρουσία όλης της οικογένειας και για λίγο και μία ακόμα πίσω από τα κάγκελα της μάντρας του σπιτιού.

Χριστούγεννα με… κορωνοϊό

Όπως αναφέρει ο μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού, η πρώτη απόπειρα να δει την κόρη του μετά την έκδοσης της Εισαγγελικής απόφασης έγινε τα περασμένα Χριστούγεννα όταν όμως η οικογένεια με το πρόσχημα ότι μέλη της, έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού δεν έβγαιναν από το σπίτι.

Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει πως μέσω του ΕΟΔΥ, διαπίστωσε πως δεν είχε συμβεί τέτοιο περιστατικό ενώ όπως πληροφορήθηκε τη μέρα που πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το νησί του, η οικογένεια κυκλοφορούσε κανονικά έξω σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Μοναχικό Πάσχα, περιμένοντας…

Η δεύτερη απόπειρα να δει την 5χρονη κόρη του έγινε φέτος το Πάσχα. Διανύοντας ήδη δυο εβδομάδες σε ξενοδοχείο, κάνοντας γιορτές απομονωμένος, με την πίκρα ότι δεν μπορεί να περάσει λίγες στιγμές με το παιδί του και με λίγους γνωστούς να του κρατούν συντροφιά, ο μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού κάνει έκκληση μέσω της εφ. «Πατρίς» και το μόνο που τονίζει είναι: «Θέλω να δω το παιδί μου…»

Την περασμένη Τετάρτη, τα κατάφερε.. . Όμως αυτό ήταν για λίγο και παρουσία μελών της οικογένειας της πρώην συζύγου του και άλλη μία έξω από το σπίτι με τα κάγκελα της πόρτας να μπαίνουν ανάμεσά τους για δέκα λεπτά.

Άσχημες σκέψεις

Ο μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού μάλιστα, δεν το κρύβει, ότι έχουν περάσει και άσχημες σκέψεις από το μυαλό του όμως ακόμα το παλεύει και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να δει την κόρη του, έχοντας απευθυνθεί μάλιστα και σε πολιτικά πρόσωπα για να δοθεί λύση.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι κακό κάνω»

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι κακό κάνω στο παιδί», τονίζει με απόγνωση ο μηχανικός του Εμπορικού Ναυτικού και συνεχίζει: «Θέλω να αναρωτηθεί όλη η κοινωνία τι πρέπει να κάνω για να δω το παιδί μου… Εκείνοι κάνουν κακό στο παιδί, όχι εγώ!»

Όλη η επικαιρότητα