Ηλεία

H «Βικτώρια» πέρασε από την Ηλεία – Μας «άγγιξε» η άκρη του… φορέματος

Ακούστε το άρθρο

Με την άκρη του…φορέματός της μας «άγγιξε» η Βικτωρία αφού τόσο οι άνεμοι όσο και η βροχόπτωση δεν προκάλεσαν ιδιαίτερα προβλήματα στην Ηλεία.

Σύμφωνα με τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Νίκο Μαφρέδα και Παναγιώτη Βαγγελάκο (οι δηλώσεις έγιναν το απόγευμα), σε ετοιμότητα βρίσκονται από νωρίς χθες το πρωί οι δήμοι του Κάμπου. Τόσο ο δήμος Πηνειού όσο και ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης παραμένουν σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα μέχρι και σήμερα το βράδυ, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρούς ανέμους, αλλά και με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που άρχισαν να εκδηλώνονται από χθες νωρίς το μεσημέρι.

Οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής προστασίας με ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δήμοι συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να 1/ Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.
2/Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά 3/• Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.
4/Αποφύγουν την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους, εάν αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Να τονιστεί ότι και στους δύο δήμους το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει καθαρισμοί σε κανάλια και φρεάτια.

«Νύχτωσε» μεσημεριάτικα

Από νωρίς το πρωί χθες στον Κάμπο έπνεαν ισχυροί άνεμοι και κατά περιόδους ξεπερνούσαν τα 6 μποφώρ. Στο Λιμάνι της Κυλλήνης το πρωί εξεδόθη απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά Ζάκυνθος και Κεφαλονιά. Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι άρχισε βροχόπτωση που συνοδευόταν από αστραπές. Ο Κάμπος από τις 15.30 μέχρι και τις 16.00  θύμιζε…βράδυ αφού μολυβένια σύννεφα είχαν σκεπάσει τον ουρανό.

Όλη η επικαιρότητα