Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Χαλαρώνουν τα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της Καλαμάτας

limanis2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με τον απόπλου του κρουαζιερόπλοιου «Costa neoClassica» χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι Καλαμάτας, μέχρι να ξαναχρειαστούν.

Αυτό επεσήμανε χθες το απόγευμα ο λιμενάρχης – πλοίαρχος Παναγιώτης Μποτίνης, παρατηρώντας ότι «θα έχουμε μέτρα όχι όμως τόσο αυστηρά, όταν πιάνει κρουαζιερόπλοιο και ανάλογα με τις συνθήκες. Από αύριο θα χαλαρώσουμε τα μέτρα στο λιμάνι. Σήμερα εφαρμόσαμε αυτό που πρέπει και αυτό θα κάνουμε κάθε φορά».

Η κινητικότητα, ο συναγερμός στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας εκτός από τις μόνιμες διαταγές και τα συνήθη αυξημένα μέτρα ασφαλείας, είχε σχέση και με πληροφορίες για δολιοφθορά ή τρομοκρατικό χτύπημα.

Κατά τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου “Costa neoClassica”, τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά. Στο χώρο της υποδοχής των επιβατών – τουριστών πέρα από το προσωπικό του Λιμεναρχείου, υπήρχαν και ένστολοι άνδρες του Λιμενικού Σώματος με όπλα. Στον εξωτερικό χώρο υπήρχε και δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ο χερσαίος χώρος του λιμανιού μπροστά από το Λιμεναρχείο είχε αποκλειστεί από τα αυτοκίνητα, ενώ ο χώρος στη δυτική πλευρά και προς το “χιλιόμετρο” ήταν αποκλεισμένος ακόμα και για τους πεζούς και δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε κανέναν.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα