Κόσμος

Χάος στο Σάο Πάολο πριν την έναρξη του Μουντιάλ

article24297.w_l.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η αστυνομία στη Βραζιλία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές κατά τη δεύτερη ημέρα της απεργίας του μετρό που έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος στο Σάο Πάολο.

Σχεδόν οι μισοί από τους σταθμούς έκλεισαν με αποτέλεσμα να υπάρξει πανδαιμόνιο στους δρόμους της μεγαλύτερης πόλης της Βραζιλίας, η οποία θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό απαιτούν αύξηση μισθού τουλάχιστον 10%. Ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων έχει αποτύχει και η απεργία αναμένεται να συνεχιστεί.

Το ένα τρίτο των σταθμών του μετρό του Σάο Πάολο έκλεισαν την Παρασκευή το πρωί με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές αυτοκινήτων πάνω από 200 χλμ και μια άνευ προηγούμενου κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλη την πόλη σε ώρα αιχμής.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και χρησιμοποίησε γκλομπ και ασπίδες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από το σταθμό Ana Rosa σταθμό στο κέντρο του Σάο Πάολο. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι αστυνομικοί παρενέβησαν μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ των απεργών και περαστικών που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο σταθμό.


Πηγή: BBC


 

Όλη η επικαιρότητα