Αγροτικά

Hλεία: Αγροτικό «μέτωπο» κατά των νέων μέτρων στα Λεχαινά!

agrotes34.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τρόπους αντίδρασης στα νέα μέτρα που ανάμεσα σε άλλα προβλέπουν και τη βαριά φορολόγησή τους θα αναζητήσουν αύριο οι αγρότες του νομού, σε συγκέντρωση που πραγματοποιεί η Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών της πεδινής Ηλείας στο Σινέ «Άστρον» στα Λεχαινά.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, καλούνται όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του νομού, προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματά τους και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Μιλώντας στο patrisnews.com ο παραγωγός και πρόεδρος του συλλόγου πατατοπαραγωγών του νομού κ. Ανδρέας Τσουκαλάς τόνισε μεταξύ άλλων: «Μετά τα νέα μέτρα, σύμφωνα με τα οποία οι αγρότες βαφτίζονται επιχειρηματίες, θεωρούμε άδικη τη φορολόγησή μας με 13% από το πρώτο ευρώ. Τη στιγμή που όλοι μιλάμε για παραγωγή, εμείς οι αγρότες, είμαστε ο μοναδικός κλάδος που παράγει. Και όμως, με όλα αυτά τα νέα μέτρα, μας οδηγούν στον αφανισμό. Γι’ αυτό και εμείς καλούμε όλους τους αγρότες του νομού αύριο στις 7 το απόγευμα στο Σινέ «Άστρον» στα Λεχαινά, για να συζητήσουμε πάνω σε όλα αυτά τα θέματα και να αποφασίσουμε πως μπορούμε να αντιδράσουμε για να αποτρέψουμε».

Από τη μεριά του, ο παραγωγός κ. Σπύρος Κούγιας είπε: «Μετά από αρκετή και ώριμη σκέψη, γιατί όλα αυτά τα ζητήματα τα επεξεργαστήκαμε και τα αναλύσαμε, γι’ αυτό και δεν κινηθήκαμε αμέσως, καταλήξαμε ότι πρέπει να ξεκινήσει ένας αγώνας, γιατί τα νέα μέτρα είναι πραγματικά σκληρά».

Τέλος, ο παραγωγός κ. Κώστας Σταθόπουλος είπε: «Ζητάμε τη συμμετοχή όλων των αγροτών και όλων των κτηνοτρόφων του νομού στη συγκέντρωσή μας. Ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί ακόμα το μέγεθος του προβλήματος και θα προσπαθήσουμε να μην το αντιληφθεί όταν πια θα είναι πολύ αργά».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα