Περιβάλλον

Hλεία: Ελεγχόμενο κυνήγι στο Κοτύχι ζητούν κυνηγετικοί σύλλογοι

14828_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το χρόνιο αίτημα για ελεγχόμενο κυνήγι στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, προκειμένου να αποτραπεί η λαθροθηρία και συγχρόνως να «αναθερμανθεί» το κυνηγετικό ενδιαφέρον από την ευρύτερη περιοχή, επαναφέρουν ακόμα μια φορά οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά στα kinigetikanea.gr, μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους της πολιτείας θα απέφερε σημαντικά οφέλη για την περιοχή με την προσέλκυση πολλών επισκεπτών-κυνηγών, την έκδοση περισσότερων αδειών θήρας και γενικότερα την τόνωση της τοπικής οικονομίας.


Από την άλλη πλευρά, εκ μέρους των δασικών υπηρεσιών, αφού επισημαίνεται πως το οικοσύστημα έχει ενταχθεί σε περιοριστικές ρυθμίσεις, δεν αποκλείεται ωστόσο η εκ περιτροπής άσκηση του κυνηγιού, εφόσον βέβαια υπάρξουν τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες, εκ μέρους των οργανώσεων.

Αυτή τη στιγμή και μέχρι τις 14 Ιουνίου 2013 βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση του Δασάρχη Αμαλιάδας (στο πλαίσιο εντολής του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου), για την απαγόρευση του κυνηγιού όλων των θηραμάτων στη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου αλλά και στο δάσος Στροφυλιάς.

Παρά τις προσπάθειες θηροφύλαξης που γίνονται, σύμφωνα με τους κυνηγούς, υπάρχουν αρκετά κρούσματα λαθροθηρίας στην περιοχή, για τα οποία διάχυτη είναι η εντύπωση πως θα είχαν εξαλειφθεί εφόσον επιτρεπόταν εκ περιτροπής η θήρα.

Λόγω της απουσίας επαρκούς κυνηγότοπου στην ευρύτερη περιοχή, το ενδιαφέρον των κυνηγών αντί ν? αυξάνεται διαρκώς μειώνεται, με αρνητικές επιπτώσεις στην ίδια τη λειτουργία της κυνηγετικής οργάνωσης, που έχει το βάρος της φύλαξης του Κοτυχίου.

Όλη η επικαιρότητα