Περιβάλλον

Hλεία: Ενημερωτική ημερίδα στη Ζαχάρω για το Προεδρικό Διάταγμα του Περιφερειακού Πάρκου

caretta-caretta.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στις 17 του μηνός, έναν περίπου μήνα μετά την 1η ενημερωτική ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Δήμο Ζαχάρως με θέμα την ωοτοκία της caretta-caretta στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ακολουθεί και δεύτερη ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των αρμοδίων για το σοβαρό θέμα της δημιουργίας του προβλεπόμενου, από το Προεδρικό Διάταγμα, Περιφερειακού Πάρκου.

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Αρχέλων» κινεί τα νήματα για την προστασία της caretta-caretta στην περιοχή. Πέρα από τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των αυγών της χελώνας με την τοποθέτηση καλαμιών, προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για την δημιουργία Περιφερειακού Πάρκου.

Η δημιουργία του πάρκου, όπως προβλέπεται, θα επηρεάσει κατά πολύ την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής και των ιδιοκτητών οικοπέδων, οι οποίοι θα βρεθούν κάποια στιγμή με δεμένα χέρια, αφού κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των ιδιοκτησιών τους.

Μεταξύ άλλων, το Προεδρικό Διάταγμα ορίζει την απαγόρευση του περιπάτου παράλληλα στη θάλασσα κατά τις νυχτερινές ώρες, την κολύμβηση μετά τη δύση του ηλίου, τον καθαρισμό της παραλίας με τη βοήθεια μηχανήματος, την ύπαρξη καντίνας και οποιουδήποτε καταστήματος μετά τη δύση του ηλίου και πολλά άλλα.

Οι προσκλήσεις για την ενημερωτική ημερίδα στις 17 Αυγούστου θα σταλούν την Δευτέρα σε όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Το αντικείμενο της ημερίδας μας αφορά όλους και γι’ αυτό θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Γαληνή Τσαρουχά

Όλη η επικαιρότητα