Περιβάλλον

Hλεία: Eπέστρεψαν το κυνηγόσκυλο που είχαν κλέψει από ιερέα στο Πλουτοχώρι!

Περίεργη εξέλιξη είχε η υπόθεση της κλοπής κυνηγόσκυλου από ιερέα στην περιοχή του Πλουτοχωρίου Ηλείας, που έφεραν στο φως τα kinigetikanea.gr, καθώς μια εβδομάδα μετά το ζώο βρέθηκε έξω από το σπίτι του κατόχου του!

Το λαγόσκυλο ράτσας Γιούρα βρήκε στις 7 το πρωί ο γιος του ιερέα, στο σημείο απ\’ όπου είχε κλαπεί από άγνωστους δράστες, οι οποίοι έκοψαν με εργαλείο τον άλυσο που ήταν δεμένο. (σχετικό ρεπορτάζ)


Το γεγονός της επιστροφής του κυνηγόσκυλου του παπα-Γιώργη στο Πλουτοχώρι, το οποίο είχε κλαπεί την ώρα που εκείνος λειτουργούσε σε γειτονικό χωριό, γεννάει αρκετά ερωτηματικά σχετικά με τα άτομα που προχώρησαν στην κλοπή του.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το νέο κρούσμα κλοπής στην ευρύτερη περιοχή, έπειτα από τις πληροφορίες που είχαν τα kinigetikanea.gr, οι υποψίες στράφηκαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα που φαίνεται να γνώριζαν πολλά στοιχεία για την ύπαρξη αλλά και τη φύλαξη του τετράποδου.

Συνεπώς, μπροστά στο ενδεχόμενο να αποκαλυφθούν, πιθανότατα οι δράστες της κλοπής να οδηγήθηκαν στην απελευθέρωση του λαγόσκυλου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες το είχε αγοράσει από τη Ζαχάρω ο ιερέας έναντι σημαντικού χρηματικού ποσού.


Για το συγκεκριμένο θέμα και την εξέλιξη που έλαβε, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως κ. Χρ. Πλιάγκος είχε συνάντηση με τον ιερέα από το Πλουτοχώρι, ο οποίος τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα όσα διαδραματίστηκαν γύρω από την κλοπή του κυνηγόσκυλου.


Τις επόμενες ημέρες εξάλλου για το σοβαρό ζήτημα της κλοπής κυνηγόσκυλων αξίας, στις περιοχές των δήμων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με πρωτοβουλία του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως θα σταλούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας οι μηνυτήριες αναφορές επτά κατοίκων που έπεσαν θύματα κλοπών των σκυλιών τους.


Η κατάθεση των δικογραφιών στον Εισαγγελέα θα γίνει από το Νομικό Σύμβουλο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαχάρως, που πλέον έχει αναλάβει την όλη υπόθεση των κλοπών κυνηγόσκυλων.

Πηγή: kinigetikanea.gr

Όλη η επικαιρότητα