Ηλεία Πολιτική

Hλεία: Και επίσημα υποψήφια δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων η Αθανασία Κουσκουρή

athanasia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Την υποψηφιότητά της για τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων ανακοίνωσε και επίσημα η δικηγόρος Αθανασία Κουσκουρή με επίσημη ανακοίνωση στην οποία απευθύνει ενωτικό κάλεσμα.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Ανοιχτή Επιστολή

Δήλωση Αθανασίας Κουσκουρή

Υποψήφιας Δημάρχου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

 

Αγαπητοί μου συμπολίτισσες και συμπολίτες,

 

          Αισθάνομαι ότι τώρα, σε αυτή τη χρονική συγκυρία,  οφείλω δημόσια να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και αγωνίες για το μέλλον και την πορεία του τόπου μας, που θεωρώ ότι αποτελούν τον κοινό τόπο μιας μακρόχρονης διαδρομής.

          Βρισκόμαστε μόλις τέσσερεις μήνες πριν από τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές, εκλογές που θα διενεργηθούν σε πρωτόγνωρες – ασυνήθιστες συνθήκες, συνθήκες που μέχρι πρότινος ανυποψίαστα τις διηγούμαστε σαν γεγονότα άλλων λαών και χωρών.  Δεν βιώνουμε απλώς τα αποτελέσματα μιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αλλά ζούμε τις ολέθριες συνέπειες μιας γενικευμένης κατάρρευσης του κράτους και της οικονομίας και μια πλήρη απαξίωση της πολιτικής και των θεσμών.

          Η κρίση είναι δομική, γενικευμένη.  Το μοντέλο των δομών της πολιτικής, της οικονομίας, του κράτους και των θεσμών, είναι σε πλήρη αναντιστοιχία απ’ αυτό που είναι απαραίτητο για να βάλει τέρμα στο τέλμα και να ξαναδώσει ελπίδα, όραμα και προοπτική στους πολίτες.

          Ζητούμενο, η σύγχρονη Ελλάδα, που θα αφήσει πίσω αυτό που μας πληγώνει και μας βυθίζει στην απελπισία, που θα μας τροφοδοτήσει με την πίστη, την αξιοπρέπεια, την αυτοπεποίθηση και την αυτογνωσία, που δικαιούμαστε, ως λαός και πατρίδα.

          Το αύριο, για να είναι αξιόπιστο και αποτελεσματικό, οφείλει να πάρει οριστικό διαζύγιο από το χθες.

          Η νέα αυτοδιοίκηση οφείλει να αποκαθαρθεί από παθογένειες διαφθοράς, αδιαφάνειας,  πελατειακών σχέσεων και εξαρτήσεων, που τη μετέτρεψαν από λαϊκό κύτταρο της άμεσης δημοκρατίας σε υποχείριο και δεκανίκι της κεντρικής διοίκησης, σε εφαρμοστή μνημονιακών πολιτικών σε τοπικό επίπεδο. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος μας υπήρξε μεγάλο θύμα πολιτικών των τελευταίων  χρόνων αφού μέσα σε μικρό διάστημα έχασε κοινωφελείς δημόσιες υπηρεσίες (ΙΚΑ, Ειρηνοδικείο, διάλυση του Νοσοκομείου μας και του Κέντρου Υγείας στην Ανδρίτσαινα κλπ), με την ανοχή και την απραξία της δημοτικής αρχής.

Ο θεσμός του Δήμου, ως θεσμός της άμεσης δημοκρατίας, οφείλει να αναδεικνύει και να ενισχύει τα αυτόνομα αυτοδιοικητικά του χαρακτηριστικά, να γίνει πραγματική αυτοδιοίκηση, υπόδειγμα συλλογικότητας, αλληλεγγύης, δημοκρατικής λειτουργίας, αξιοκρατίας, ισονομίας, διαφάνειας, αμεσότητας με τον πολίτη, με έντονο το κοινωνικό και το ανθρωποκεντρικό του στοιχείο.

Και, επειδή το κύρος, η οντότητα και το ανάστημα των θεσμών είναι αντίστοιχο των προσώπων και των ιδεών, από τις οποίες τα πρόσωπα αυτά εμφορούνται, πρέπει οι νέες δυνάμεις, που θα κτίσουν πρωτογενώς τη νέα αυτοδιοίκηση, να έχουν σημαία τους την ανιδιοτέλεια και την πολιτική ηθική, να είναι δυνάμεις αυθεντικές, αντίστοιχες της ιστορικότητας των στιγμών, σε πλήρη αρμονία με τις συλλογικές αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών, να διαθέτουν πίστη στη συλλογική εθελοντική προσφορά και στην ανεπιτήδευτη συμμετοχή στα κοινά.

Έτσι λοιπόν εγώ, ανταποκρινόμενη στην πρόκληση των καιρών, αλλά και στην παρότρυνση πολλών συμπατριωτών μας, έχοντας συνείδηση των δυσκολιών και των προβλημάτων του Δήμου μας, Δηλώνω παρούσα, στρατεύομαι στον κοινό αγώνα.

Η υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος, είναι απαλλαγμένη από τα σύνδρομα της εγωπάθειας, του εγωκεντρισμού, της αλαζονείας και της μοναδικότητας.

Θα εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη συγκρότηση ενός φρέσκου, ριζοσπαστικού, συλλογικού, πολυσυλλεκτικού, αλληλέγγυου, Ανεξάρτητου Αυτοδιοικητικού Κινήματος, για την ανάδειξη μιας Νέας δημοτικής αρχής.

Οι συλλογικές κινηματικές αυτοδιοικητικές διαδικασίες δεν σταματούν με την εκλογή μου στη θέση του Δημάρχου, τουναντίον αποτελούν προϋπόθεση, ούτως ώστε αυτή η λαϊκή δυναμική να είναι παρούσα και συμμετέχουσα την επομένη των εκλογών στο δύσκολο, αλλά τίμιο, όμορφο και επιβεβλημένο αγώνα, για την υλοποίηση των αληθινών στόχων και επιδιώξεων των αυτοδιοικητικών θεσμών.

Αυτός ο αγώνας είναι οικουμενικός, ο καθένας θα έχει τη δική του θέση και συμβολή.

Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις προσπάθειές μας:

–   για να Αλλάξουμε το Δήμο μας

–      για να βγούμε από την ακινησία, την εγκατάλειψη, το μαρασμό, την εξαθλίωση, στα οποία μας οδήγησε το χθές.

–        για να μετατρέψουμε την πίκρα και το θυμό σε κινητήρια δύναμη για την ανατροπή και την αλλαγή, για ένα όμορφο και ελπιδοφόρο αύριο.

–        για να πάρει ο τόπος μας, –που τόσο τον έχει προικίσει η φύση, η ιστορία και ο πολιτισμός-, πορεία προς την ανάπτυξη, να κατακτήσει τη θέση που του αξίζει.

          Το δικαιούμαστε.

 

Αθανασία Κουσκουρή

Δικηγόρος

Υποψήφια Δήμαρχος

Του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

 

Όλη η επικαιρότητα