Ηλεία

Hλεία: Με εχθρό την αναζωπύρωση η μάχη με τις φλόγες στο Κλινδιά! (PHOTOS + VIDEO)

fotia_6.jpg
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερο εικοσιτετράωρο συνέχισε το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην περιοχή Κλινδιά του δήμου Πύργου, με τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας και άλλων όμορων νομών να δίνουν τιτάνια μάχη με τις φλόγες.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και με πεζοπόρα τμήματα που έφτασαν στο σημείο της φωτιάς, ενώ, σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, με το πρώτο φως της ημέρας ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Νίκος Νικολακόπουλος έθεσε και πάλι σε λειτουργία τα αεροσκάφη κανανταίρ που ήλθαν το απόγευμα της Κυριακής από την Πρέβεζα για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια βρίσκονταν εθελοντικές ομάδες, ιδιώτες και κάτοικοι της γύρω περιοχής, οι οποίοι βοήθησαν στο έργο των πυροσβεστών, ενώ σημαντική βοήθεια έχουν προσφέρει και οι ομάδες πολιτικής προστασίας του δήμου Πύργου.

Να σημειωθεί πως στη φωτιά από την πρώτη στιγμή, βρέθηκαν και ομάδες του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου ενώ συντονιστής των δυνάμεων πυρόσβεσης ήταν ο διοικητής της Π.Υ. Νίκος Νικολακόπουλος, ο οποίος για ακόμα μια φορά μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκε αντιμέτωπος με μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη ορεινή περιοχή.

Αναζωπύρωση το μεσημέρι

Ενώ νωρίς το πρωί το καταστροφικό έργο της φωτιάς φαινόταν να έχει κοπάσει, οι ισχυροί άνεμοι που εκδηλώθηκαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι υπήρξαν καθοριστικοί για την αναζωπύρωσή της.

Η ανεξέλεγκτη φωτιά «πήρε» κατεύθυνση προς την περιοχή του Πανόπουλου, με τους πυροσβέστες να προσπαθούν σε αρκετά δύσβατα σημεία και να υπερβάλλουν εαυτόν για να προλάβουν την επέκταση στο δρυοδάσος της Φολόης.

Για ακόμα μια φορά, όλες οι δυνάμεις συμμετείχαν από κοινού για να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς, ενώ μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας επιχειρούσαν και τα αεροσκάφη κανανταίρ.

Σε ύφεση αλλά με φόβο

Η μάχη με τις φλόγες και τη Δευτέρα ήταν ολονύχτια, καθώς το σημείο όπου έχει επεκταθεί η πυρκαγιά δεν ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, προσβάσιμο από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η τεράστια χαράδρα αποτελούσε σοβαρή «απειλή» για την Πυροσβεστική, η οποία βρισκόταν και τη Δευτέρα σε εγρήγορση, ενώ σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, φαίνεται η πυρκαγιά να βρίσκεται σε ύφεςση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει ο φόβος της αναζωπύρωσης.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com το μεσημέριτης Δευτέρας τραυματίστηκε πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ, η ομάδα του οποίου συνέδραμε στο Κλινδιά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο πυροσβέστης τραυματίστηκε όταν στην προσπάθεια κατάσβεσης σε δύσβατο σημείο γλίστρησε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ελαφρά.

Άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στην περιοχή, παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Παράλληλα, το πρωί της Δευτέρας συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Πύργου από την Πολιτική Προστασία, με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά, αλλά και τη σωστή οργάνωση που πρέπει να υπάρξει ώστε να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα αντίστοιχα συμβάντα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε η ανάγκη για την ετοιμότητα όλων των εθελοντικών ομάδων από την υπεύθυνη πολιτικής προστασίας, Κική Διονυσοπούλου, η οποία, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας βρισκόταν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κλινδιά και μετέφερε την εικόνα στους προέδρους των χωριών.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα