Ηλεία

Hλεία: Τελειωμό δεν έχουν τα βάσανα για τον Γ.Μπουσδούκο από τα Καλύβια

bousdoukos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται από την Κυριακή το απόγευμα ο 57χρονος Γιώργος Μπουσδούκος, από τα Καλύβια Ήλιδας, ο οποίος, στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από τους αφόρητους πόνους που τον βασανίζουν τους τελευταίους μήνες, κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα από τα φάρμακα που παίρνει καθημερινά, μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις που υπεβλήθη πρόσφατα και στα δύο πόδια.

Στο πλευρό του άτυχου 57χρονου βρέθηκε για ακόμα μια φορά η «Ανθρώπινη Αλληλεγγύη» και ο πρόεδρός της κ. Γεώργιος Λαγκαδινός, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ενώ το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.   

Η ιστορία του 57χρονου που υπέστη γάγγραινα, μετά από προχωρημένο σάκχαρο και στα δύο του πόδια με αποτέλεσμα να υποφέρει από αφόρητους πόνους, πόνους που δεν τον εγκατέλειπαν ούτε για ένα λεπτό, χωρίς να μπορεί ούτε να κοιμηθεί, έγινε γνωστή μέσα από την εφ. «Πατρίς» και την Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση στις αρχές Απριλίου.

Το βιβλιάριο ασθενείας του άτυχου άνδρα είχε λήξει και ο χρόνος, για την ίδια του τη ζωή, μετρούσε αντίστροφα. Εκεί όμως, ήρθε η ζεστή «αγκαλιά» της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης» και του προέδρου της κ. Γιώργου Λαγκαδινού, ο οποίος «έτρεξε» όλες τις διαδικασίες και έτσι ο 57χρονος άνδρας υπεβλήθη σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις για τον ακρωτηριασμό τμήματος και των δύο ποδιών του.

Οι πληγές ωστόσο από τις χειρουργικές επεμβάσεις δεν έχουν κλείσει ακόμα και ο πόνος δεν έχει εγκαταλείψει τον άτυχο άνδρα. Έτσι, χθες το πρωί, ο 57χρονος, που διαμένει μόνος του στα Καλύβια, έλαβε πολύ μεγαλύτερη δόση φαρμάκων από την επιτρεπόμενη, στην προσπάθειά του να σταματήσει τον πόνο.

«Τι κάνουν οι Αρχές;»

Θλίψη αλλά και οργή εξέφρασε χθες, μιλώντας στο patrisnews ο πρόεδρος της «Ανθρώπινης Αλληλεγγύης» κ. Γεώργιος Λαγκαδινός, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μα επιτέλους, τι κάνουν οι αρμόδιες Aρχές; Πού είναι το ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ για να φροντίσει αυτόν τον άνθρωπο που μένει μόνος του; Δεν μπορώ να καταλάβω, πόσο μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίσουν οι άλλοι ωφελούμενοι του προγράμματος και αυτός ο άνθρωπος έχει μείνει εκτός; Από την άλλη πλευρά, τι κάνουν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων; Δεν μπορώ να διανοηθώ πως σε ένα χωριό λίγων ανθρώπων, ο πρόεδρος δεν γνωρίζει ποιοι συγχωριανοί του αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Πότε επιτέλους θα δώσουμε όλοι το χέρι στους ανθρώπους που το χρειάζονται;»

Στάθης Πουλιάσης

(Stathispatris@Yahoo.com)

Όλη η επικαιρότητα