Περιβάλλον

Hλεία: Υπό βροχή αλλά με μεγάλη συμμετοχή οι αγώνες πρακτικού κυνηγιού!

skiloi-3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Υπό βροχή, αλλά με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο οι αγώνες Πρακτικού Κυνηγίου σε μπεκατσίνι και ορτύκι, που διοργάνωσαν ο Όμιλος Εργασίας Κυνηγετικών Σκύλων Νομού Ηλείας και ο Κυνοφιλικός Όμιλος Αχαΐας.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις περιοχές Ανδραβίδας και Τραγανού και οι συμμετοχές άγγιξαν τις 100, σε μία αντιστοιχία των 60 βρετανικών και 40 ηπειρωτικών περίπου.

Τους αγώνες έκριναν στις βρετανικές φυλές οι: Ι. Φουτρής, Σ. Πονηρέας, Γ. Κασταμονίτης, Δ. Χαλαστάνης, Απ. Χήνος, Γ. Λαμπρόπουλος και στις ηπειρωτικές φυλές οι:  Μάτα Σκούρα, ο Χ. Ψυχάρης και δόκιμοι ο Ι. Λιάπης , Β. Ανδριανόπουλος και Απ. Λιχούδης.

 

Θετικά σχόλια

Οι συμμετοχές προέρχονταν από τους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας, την Αθήνα, την Τρίπολη, την Πρέβεζα, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, την Κόρινθο και από άλλες περιοχές της χώρας και σε όλα τα τερέν τα σκυλιά συνάντησαν θηράματα και δόθηκαν πολλές ευκαιρίες.

Άλλωστε, ο καιρός ήταν ιδανικός για το μπεκατσίνι, αφού ευνοεί η βροχή, αλλά και στα ορτύκια υπήρχαν πολλές ευκαιρίες.

Οι κριτές του αγώνα σχολίασαν θετικά την εξέλιξη του κυνηγιού, ενώ επεσήμαναν την αδυναμία ότι τα σκυλιά δεν είχαν επαφή με το συγκεκριμένο θήραμα, γι’ αυτό και δεν κατάφεραν πολλά σκυλιά να μπουν στην βαθμολογία, παρά τον γεγονός ότι συνάντησαν πολλά θηράματα στο τερέν. Τόνισαν ωστόσο ότι είναι πολύ σημαντικό το άγριο θήραμα σε αγώνες και παρότρυναν τους διοργανωτές να πραγματοποιήσουν αγώνες σε αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχολιάστηκε θετικά η παρουσία νεαρών κυναγωγών και τονίστηκε ότι είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό μήνυμα για την κυνοφιλία, ενώ θετικά σχόλια απέσπασε και η διοργάνωση, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε γειτονικούς Ομίλους.

Ενεργή παρουσία είχε και η Ομοσπονδία Πελοποννήσου με την θηροφύλαξη των τερέν, σε άψογη συνεργασία με το Δσαρχείο Αμαλιάδας, και τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Αμαλιάδας, Λεχαινών και Βάρδας.

Ο διήμερο των αγώνων συμπληρώθηκε από κυνοφιλική συζήτηση ανάμεσα στους κριτές και του κυνόφιλους που δόθηκε στο Amalias Hotel.

Οι διοργανωτές των αγώνων ευχαριστούν ιδιαίτερα τον επίσημο χορηγό των αγώνων SVESTONOF-original formula dog food, τους κτηνιάτρους  Ελ. Κουτρούλη και Χρ. Καπατσώρη, τον Ερυθρό Σταυρό, τον Γιώργο Κατσίπη για την σχεδίαση της αφίσας της διοργάνωσης και του προγράμματος, τον Μανώλη Κατσίπη και την Power Vision για την βιντεοσκόπηση του αγώνα, τον ζωγράφο Σπήλιο Σπηλιακόπουλο για την σχεδίαση των αναμνηστικών προς τους κριτές και τον χορηγό.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

25-1-14 

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ

ΤΕΡΡΕΝ 1 . ΚΡΙΤΕΣ Χ. ΨΥΧΑΡΗΣ – Ι. ΛΙΑΠΗΣ , Β. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΟΚΙΜΟΙ) ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΕΡΡΕΝ 2. ΚΡΙΤΕΣ. Μ. ΣΚΟΥΡΑ – Α. ΛΥΧΟΥΔΗΣ (ΔΟΚΙΜΟΣ).

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ LAKKOPETRA KIRRA. D.K. ΤΩΝ ΑΦΩΝ ΛΙΑΠΗ.

ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.

ΤΕΡΡΕΝ Α.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ. Ι ΦΟΥΤΡΗΣ – Α. ΧΗΝΟΣ – Γ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

ΤΕΡΡΕΝ Ε.Κ.Ι. ΚΡΙΤΕΣ. Γ. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ – Δ. ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ.

1ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ DARKO E.S. TOY κ. Ν. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΕΛΗ.

26-1-14

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ. ΤΕΡΡΕΝ 1. – ΚΡΙΤΕΣ Χ. ΨΥΧΑΡΗΣ – Β. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΟΚΙΜΟΣ)

1ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ OVELIX E.B. ΤΟΥ κ. ΝΩΝΤΑ ΚΑΛΙΑΚΜΑΝΗ.

ΤΕΡΡΕΝ 2. – ΚΡΙΤΕΣ Μ. ΣΚΟΥΡΑ – Α. ΛΥΧΟΥΔΗΣ (ΔΟΚΙΜΟΣ)

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ALF VOM ZAHARO (ΡΑΣΕΛ) D.D. ΤΟΥ κ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.

ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ.

ΤΕΡΡΕΝ Α.Κ.Ι.- ΚΡΙΤΕΣ Ι. ΦΟΥΤΡΗΣ – Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ.

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΝΙΚΗ P. ΤΟΥ κ. Α. ΝΤΟΥΒΑ.

ΤΕΡΡΕΝ Ε.Κ.Ι. 1 – ΚΡΙΤΕΣ Γ. ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ – Δ. ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

ΤΕΡΡΕΝ Ε.Κ.Ι. 2 – ΚΡΙΤΕΣ Δ. ΠΟΝΗΡΕΑΣ – Α. ΧΗΝΟΣ.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΥΛΙ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα