Χωρίς κατηγορία

Hλεία: «Γλυκοκοιτάζουν» το αεροδρόμιο Ανδραβίδας!

andravida.jpg

Η  νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών άλλαξε άρδην το θολό τοπίο σχετικά με το αεροδρόμιο Ανδραβίδας και δημιούργησε σοβαρές προσδοκίες ότι το έργο μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Η απόφαση στις 20 Μαΐου 2013 φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών Νίκου Σταθόπουλου και τον τίτλο: «Ένταξη πράξης “Μελέτη σκοπιμότητας για την ανάπτυξη του Κρατικού Αερολιμένα Ανδραβίδας” με κωδικό MIS 444470 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών ζητά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Μεταφορών άμεσα μέσα σε δύο μήνες να παραδοθεί η μελέτη σκοπιμότητας για την ανάπτυξη του κρατικού αερολιμένα.    

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται: «Το αντικείμενο του έργου αφορά στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την ανάπτυξη του κρατικού αερολιμένα Ανδραβίδας με στόχο να δέχεται πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών. Θα εξεταστούν τα έργα βελτίωσης – επέκτασης που έχουν προταθεί από την ΕΥΔΕ Α/Δ, Υπ. Άμυνας και ΥΠΑ. Η μελέτη σκοπιμότητας θα περιλαμβάνει την ανάλυση των εναλλακτικών επιλογών όσον αφορά στις δράσεις  βελτίωσης/επέκτασης του αερολιμένα και ακολούθως εξέταση των αντίστοιχων χρηματοοικονομικών και κοινωνικοοικονομικών αποτελεσμάτων». Η δημόσια δαπάνη της πράξης( πληρωμή της μελέτης) που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 15,990.00 ευρώ. 

Αποκλειστικά στo Patrisnews ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος

«Το υπουργείο ουδέποτε είχε ξεχάσει την ανάπτυξη του αεροδρομίου Ανδραβίδας»

Ο Γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Σταθόπουλος αποκάλυψε με δηλώσεις του στo patrisnews τις προθέσεις του υπουργείου: «Η απόφαση του υπουργείου να προχωρήσει στην εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και σε διάστημα δύο μηνών να παραδοθεί για αξιολόγηση δείχνει ότι το υπουργείο ουδέποτε είχε ξεχάσει την ανάπτυξη του αεροδρομίου Ανδραβίδας. Σας θυμίζω ότι στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλογιάννης στη Βουλή είχε τονίσει σε σχετικές ερωτήσεις που είχαν κατατεθεί ότι θα εκπονηθεί μελέτη σκοπιμότητας για τα οφέλη που θα έχει η αξιοποίησή του για την περιοχή αλλά και γενικότερα για την αναπτυξιακή πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση. Όπως ξέρετε από το ΤΑΙΠΕΔ έχει ξεκινήσει διαδικασία για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, παράλληλα βλέπουμε και αεροδρόμια όπως της Ανδραβίδας που υπάρχουν πλήρη τεχνικά στοιχεία του έργου. Βλέπουμε ότι έχει σχέση με την ανάπτυξη και σε δύο μήνες θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα, αυτό θα μας το δείξει η μελέτη σκοπιμότητας, που είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει…» 

Γιώργος Κ.Ροζής

[email protected]

Όλη η επικαιρότητα