Ηλεία

Πυρκαγιά στο Σέκουλα: Σώθηκε το δάσος τελευταία στιγμή (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Η έγκαιρη επέμβαση και η υψηλή επιχειρησιακή ικανότητα και ετοιμότητα  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψαν την περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου, στην περιοχή του οικισμού Μπαλέικα της Κοινότητας Σέκουλα του Δήμου Αντδρίτσαινας Κρεστένων.

Η φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκδηλώθηκε σε αγροτική έκταση με χαμηλή βλάστηση, σε μικρή απόσταση από το δάσος που υπάρχει στην περιοχή.

Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή αλλά και η πορεία της φωτιάς, οδήγησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε μία μεγάλη κινητοποίηση, με την χρήση και εναέριων μέσων, προκειμένου να αποτρέψει μεγαλύτερη  επέκταση της στην δασική περιοχή.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 12 οχήματα με 33 πυροσβέστες, 1 πεζοπόρο τμήμα  καθώς και 4 αεροσκάφη, δύο PZL και δύο Canadair

Επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο Διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος κ.Βασίλης  Σολδάτος και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχος κ.Γιώργος Κωνσταντακόπουλος.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια που προσέφεραν τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αντρίτσαινας Κρεστένων καθώς και η Εθελοντική Ομάδας Πυρασφάλειας Ανδρίτσαινας.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι του Σαββάτου, στο χωριό Σέκουλα, στην περιοχή Μπαλαίϊκα, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 33 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 αεροσκάφη, δύο PZL και δύο Canadair. Ακόμη, στην κατάσβεση συμμετείχε και η Εθελοντική Ομάδα Πυρασφάλειας της Ανδρίτσαινας.

Επικεφαλής στο συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης ήταν ο διοικητής Π.Υ. Ηλείας Πύραρχος κ. Σολδάτος και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Αντιπύραρχος κ. Κωνσταντακόπουλος.

Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Π.Υ., για τον φόβο αναζωπύρωσης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Όλη η επικαιρότητα