Ψυχαγωγία

Home for Christmas: Η νέα κωμικοδραματική σειρά του Netflix έρχεται από τη Νορβηγία και κεντρίζει το ενδιαφέρον

Ακούστε το άρθρο

Η αλήθεια είναι πώς εκεί έξω υπάρχουν πολλές ταινίες και επεισόδια σειρών αφιερωμένα στα Χριστούγεννα και την περίοδο αυτή των εορτών, αλλά ολόκληρες σειρές λίγες. Αυτό λοιπόν ήταν κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον μου και πάτησα το play.

Στις 5 Δεκέμβρη του 2019 έκανε πρεμιέρα στη δημοφιλή πλατφόρμα, Netflix, η πρώτη season της Νορβηγικής σειράς «Home for Christmas -Σπίτι για τα Χριστούγεννα». Η ανταπόκριση του κόσμου και οι αρκετά καλές κριτικές της έδωσαν το πράσινο φως και για μια 2η σεζόν όπου έκανε πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

Πρόκειται για μια κωμικοδραματική σειρά, όπως ακριβώς και το κλίμα το Χριστουγέννων. Νορβηγικής παραγωγής, γυρισμένη στο Roros της κεντρικής Νορβηγίας, στα σύνορα με τη Σουηδία. Πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας είναι η 30χρονη Johanne ( Ida Elise Broch), που πιεσμένη από τα κοινωνικά στερεότυπα και την οικογένεια της, ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον σύντροφο τον οποίο θα παρουσιάσει στο καθιερωμένο οικογενειακό δείπνο την παραμονή των Χριστουγέννων. Έχει στη διάθεση της μόλις 24 μέρες . Θα τα καταφέρει άραγε;

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Το «Home For Christmas» είναι μια σειρά που σίγουρα δεν θυμίζει τελείως τα αμερικανικά κλισε που έχουμε συνηθίσει. Έχει αρκετό ενδιαφέρον σε ποια γλώσσα θα την παρακολουθήσει κάποιος. Προσωπικά προτίμησα audio -English και ελληνικούς υπότιτλους, αλλά δοκιμάστε και την original εκδοχή έχει ενδιαφέρον. Η πρώτη season δεν με άφησε ενθουσιασμένη, και απλά περίμενα καρτερικά να τελειώσει για να έρθει η δεύτερη season να μου κρατήσει μια πολύ καλή συντροφιά και να ανεβάσει τη βαθμολογία μου.

Σίγουρα δεν είναι η σειρά που θα σε βάλει στο κλίμα των ημερών αλλά οι συμπαθητικοί χαρακτήρες, η ευρωπαϊκή νότα που είναι διάχυτη και οι αρκετές αστείες στιγμές δεν θα σε απογοητεύσουν . Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά εξωτερικά γυρίσματα για να απολαύσουμε λίγο από τη Νορβηγία , αλλά τουλάχιστον βλέπουμε πολύ πολύ πολύ χιόνι!

Όλη η επικαιρότητα