Πολιτική

Χωρίς επεισόδια η ορκωμοσία στην περιφέρεια Πελοποννήσου

horis_epeisodia_i_orkomosia_stin_perifereia_peloponnisoy.jpg
Ακούστε το άρθρο
Χωρίς επεισόδια πραγματοποιήθηκε στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου. Ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ορκίστηκε για δεύτερη φορά, έθεσε ως βασική αρχή της νέας του θητείας, «τον υπαρκτό πατριωτισμό με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Στην έδωσαν το «παρών» ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, βουλευτές, δήμαρχοι από όλη την Περιφέρεια.

Ήταν επίσης παρών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Οι περισσότεροι ορκίστηκαν με το θρησκευτικό όρκο, που τέλεσε ο μητροπολίτης Μαντινείας Αλέξανδρος, ενώ τον πολιτικό επέλεξαν οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και ορισμένοι εκ των συμβούλων της παράταξης του Οδυσσέα Βουδούρη.

Ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, στο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της περιφερειακής αρχής, απήυθυνε μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι όλοι έχουμε ευθύνη να συνεργαστούμε, «γιατί λύσεις από έξω δεν υπάρχουν. Πρέπει να δείξουμε ενεργό ενδιαφέρον ως πολίτες, ώστε ούτε άνθρωποι να χαθούν ούτε γενιές».

Κατά τη διάρκεια πολιτικής δήλωσης του επικεφαλής της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ, Παναγιώτη Κάτσαρη, μικρή ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής από το πίσω μέρος της αίθουσας άρχισε να φωνάζει εθνικιστικά συνθήματα, χωρίς όμως να δημιουργηθεί ένταση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα