Ηλεία

Χωρίς «καπέλο» παρά τον ΦΠΑ ο καφές στην Αμαλιάδα

kafe-2.jpg

Ταμειακές μηχανές με προσαρμοσμένο ΦΠΑ στο 23% από προχθές στα καφέ της Αμαλιάδας, στον βωμό των νέων μέτρων, ωστόσο οι καταστηματάρχες για ακόμη μία φορά το «κατάπιαν» θέλοντας και μη, και παρά την αύξηση, αποφάσισαν να μην ζημιώσουν τους πελάτες διατηρώντας σταθερές τις τιμές τους!

Καφές, ροφήματα και αναψυκτικά έβαλαν «καπέλο» με ΦΠΑ στο 23%, ωστόσο οι καταστηματάρχες καφέ αναγνωρίζοντας ότι οποιαδήποτε αύξηση προς τους καταναλωτές θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην ήδη επιβαρημένη αγορά, αποφάσισαν να μην το μετακυλήσουν στους πελάτες τους και το απορροφούν οι ίδιοι, με όποιο κόστος.

 


Δεν επιβαρύνουν τους πελάτες

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια και παρά το αυξημένο κόστος για τα καταστήματα με τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις, θεωρήθηκε σκόπιμο να μην επιβαρυνθεί ο πελάτης.

Σε μία τόσο δύσκολη εποχή, που το μόνο που έχει απομείνει για κάποιους είναι η απόλαυση ενός καφέ, η οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του θα είχε άσχημο αντίκτυπο και οι καταστηματάρχες έκριναν σκόπιμο να το αποφύγουν, σεβόμενοι τους πελάτες τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια, το πόσο θα αντέξουν να επωμίζονται τα βάρη είναι ένα ερώτημα, ωστόσο αυτή τη στιγμή κρίνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά και επέλεξαν αυτή την τακτική. Αν και το κόστος για τις επιχειρήσεις καφέ είναι υψηλό και αναρωτιούνται και οι ίδιοι για πόσο καιρό θα αντέξουν ακόμη…

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα