Lifestyle

House of Gucci: Πυρ και μανία οι κληρονόμοι του Οίκου με την ταινία

Με μία σκληρή ανακοίνωση εκφράζουν την ανησυχία τους και τονίζουν ότι διατηρούν κάθε δικαίωμα να προστατεύουν το όνομα, την εικόνα και την αξιοπρέπεια των αγαπημένων τους προσώπων.
Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα έκανε στις 24 Νοεμβρίου η ταινία «House of Gucci», η οποία πραγματεύεται ένα από τα πιο συνταρακτικά γεγονότα που βίωσε η Ιταλία τη δεκαετία του 1990, τη δολοφονία του Maurizio Gucci, κληρονόμου του ιταλικού οίκου, για την οποία έδωσε εντολή η πρώην σύζυγός του Patrizia Reggiani.

Η οικογένεια ωστόσο εκφράζει την ανησυχία της και με ανακοίνωση που εξέδωσε ισχυρίζεται ότι είναι ανακριβής η απόδοση των χαρακτήρων τους στην ταινία.

«Η Patrizia παρουσιάζεται ως θύμα»

«Η παραγωγή της ταινίας δεν μπήκε στον κόπο να συμβουλευτεί τους κληρονόμους πριν περιγράψει τον Aldo Gucci -πρόεδρο της εταιρείας για 30 χρόνια- και τα μέλη της οικογένειας Gucci ως τραμπούκους, αδαείς και αναίσθητους για τον κόσμο γύρω τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, αναφέρεται στην Patrizia Reggiani, που υποδύεται η Lady Gaga, και η οποία καταδικάστηκε το 1998 για υποκίνηση της δολοφονίας του Maurizio Gucci. «Παρουσιάζεται όχι μόνο στην ταινία, αλλά και σε δηλώσεις μελών του καστ, ως θύμα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια ανδροκρατούμενη και σοβινιστική εταιρική κουλτούρα».

«Η οικογένεια Gucci έχει σημείωσε την κυκλοφορία της ταινίας «House of Gucci» και είναι λίγο ανήσυχη γιατί, παρόλο που η κινηματογραφική παραγωγή ισχυρίζεται ότι θέλει να πει την «αληθινή ιστορία» της οικογένειας, οι φόβοι που προκαλούνται από τα τρέιλερ και τις συνεντεύξεις, που κυκλοφόρησαν, επιβεβαιώνονται: η ταινία φέρει μία αφήγηση που κάθε άλλο παρά ακριβής είναι» αναφέρει η ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Η παραγωγή της ταινίας δεν μπήκε στον κόπο να συμβουλευτεί τους κληρονόμους πριν περιγράψει τον Aldo Gucci –πρόεδρο της εταιρείας για 30 χρόνια– και τα μέλη της οικογένειας Gucci ως τραμπούκους, αδαείς και αναίσθητους για τον κόσμο γύρω τους, αποδίδοντάς στους ήρωες της ιστορίας, γεγονότα, έναν τόνο και μια στάση, που δεν τους εξέφραζαν ποτέ.

Αυτό είναι εξαιρετικά οδυνηρό από ανθρώπινης άποψης και προσβολή της κληρονομιάς πάνω στην οποία έχει χτιστεί ο οίκος. Ακόμη πιο απαράδεκτη είναι η αναπαράσταση που γίνεται- τόσο μυστηριώδης, σχεδόν παράδοξα- όταν φτάνει στο σημείο να αποδίδει μία επιεική χροιά σε μια γυναίκα που- τελεσίδικα καταδικασμένη ως υποκινητής της δολοφονίας του Maurizio Gucci- απεικονίζεται όχι μόνο στην ταινία, αλλά και στις δηλώσεις των μελών του καστ, ως θύμα που προσπαθούσε να επιβιώσει σε μια ανδροκρατούμενη και φαλλοκρατική εταιρική κουλτούρα.

Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της 70χρονης ιστορίας της κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν μια οικογενειακή επιχείρηση, η Gucci ήταν μια εταιρεία χωρίς αποκλεισμούς».

«Η Gucci είναι μια οικογένεια που τιμά τους προγόνους της»

Στη συνέχεια, η ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Πράγματι, ακριβώς στη δεκαετία του 1980 – το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εκτυλίσσεται η ταινία – οι γυναίκες βρίσκονταν σε πολλές κορυφαίες θέσεις: είτε ήταν μέλη της οικογένειας είτε ξένες προς αυτήν, μεταξύ αυτών ήταν η πρόεδρος της Gucci America, η επικεφαλής του Global PR και Επικοινωνίας, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gucci America.

Η Gucci είναι μια οικογένεια που ζει τιμώντας το έργο των προγόνων της, των οποίων η μνήμη δεν αξίζει να διαταραχθεί σε μία ταινία, που δεν είναι αληθινή και δεν αποδίδει δικαιοσύνη στους (πραγματικούς) πρωταγωνιστές της»

«Τα μέλη της οικογένειας Gucci διατηρούν κάθε δικαίωμα να προστατεύουν το όνομα, την εικόνα και την αξιοπρέπεια των αγαπημένων τους προσώπων» καταλήγει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας για την οποία γίνεται λόγος

Όλη η επικαιρότητα