Ελλάδα

Χριστόδουλος Ξηρός: Έχω βρει ομάδα έτοιμη για δράση

eho_vrei_omada_etoimi_gia_drasi.jpg

“Δεν πάει άλλο, πρέπει να αναλάβουμε δράση”.

Αυτό φέρεται να είχε πει σε άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης του ο Χριστόδουλος Ξηρός, προαναγγέλοντας όχι μόνον την απόδρασή του, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια, αν αυτή πετύχαινε.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ο δραπέτης φέρεται να είχε πει στο ίδιο άτομο, πως έχει βρει ομάδα έτοιμη για δράση και έτοιμη να τον ακολουθήσει στη “δράση” όπως αυτή εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε στο μήνυμά του μέσω βίντεο.

Η Αστυνομία πιστεύει πως η παραπάνω πληροφορία έχει μεγάλη δόση αλήθειας, αφού αποδεικνύεται από την πορεία των πραγμάτων, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός, όχι μόνον απέδρασε, αλλά έχει δίπλα του ένα ολόλκληρο δίκτυο έμπιστων ατόμων που τον κρύβουν και “μεταφέρουν” προς τα έξω τα μηνύματά του.

Η Αντιτρομοκρατική έχει ήδη προχωρήσει σε έρευνες και συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όλες τις προηγούμενες μέρες, σε μια προσπάθεια πρώτον να βρει το δίκτυο υποστήριξης του Ξηρού και δεύτερον να προλάβει ενδεχόμενο “χτύπημα”.

Παράλληλα μια σειρά από στόχους που θεωρούνται “υψηλού κινδύνου” απολαμβάνουν αυξημένης φύλαξης, αλλά ο αγώνας δρόμου των Αρχών να φτάσουν στο δραπέτη τρομακράτη συνεχίζεται χωρίς διακοπή.

State Department: Συλλάβετε τον Ξηρό

Σε νέα «παρότρυνση» προς τις ελληνικές Αρχές να συλλάβουν και να οδηγήσουν τον Χριστόδουλο Ξηρό στη φυλακή προχώρησε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος του State Department, Μαρί Χορφ, απαντώντας σε ερώτηση του ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου είπε χαρακτηριστικά:

«Ανησυχούμε βαθύτατα που παραμένει ελεύθερος αυτός ο καταδικασμένος τρομοκράτης και φέρεται να παρακινεί εκ νέου σε πράξεις βίας. Είμαστε σε στενή επαφή με Έλληνες αξιωματούχους γι’ αυτή την υπόθεση και συνεχίζουμε να ζητάμε απ’ την κυβέρνηση να κάνει το παν για να τον εντοπίσει και να τον οδηγήσει πίσω στη φυλακή».

Η κυρία Χορφ τόνισε πως οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους κατά της τρομοκρατίας και θα βρίσκονται σε στενή επαφή, ώστε να εντοπιστεί ο Χριστόδουλος Ξηρός και να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή.

www.protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα