Ηλεία

Η 16χρονη Αναστασία Καρυπίδου από τον Πύργο: Άγγελος στους ουρανούς…

Ακούστε το άρθρο

Είναι άδικο, σκληρό
και δυσβάσταχτο
για όσους την γνώριζαν
και την είχαν στην καρδιά τους 

Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει. Όλοι αναζητούσαν εναγωνίως κάποιον που θα τους έλεγε ότι είναι ψέμα. Ότι η Αναστασία είναι καλά και ότι σύντομα θα επιστρέψει κοντά τους. Αλλά, δε βρέθηκε ούτε ένας, γιατί η Αναστασία Καρυπίδου, από χθες, μόλις στα 16 της χρόνια, είναι ένας «άγγελος», όπως ακριβώς ήταν και στην επίγεια ζωή της.

Τα μάτια όλων «πλημμύρισαν» από δάκρυα στο άκουσμα του θανάτου της. Οι φίλοι, οι συμμαθητές της, οι καθηγητές της στο 4ο Λύκειο όπου φοίτησε για λίγες εβδομάδες στην Α΄ Λυκείου από τον περασμένο Σεπτέμβρη, αλλά και οι καθηγητές της στο 3ο Γυμνάσιο Πύργου, που την έζησαν για τρία ολόκληρα χρόνια, δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι αυτό το καλοσυνάτο παιδί, δεν είναι πια κοντά τους. Ότι έφυγε τόσο ξαφνικά, τόσο άδικα, τόσο πρόωρα. Και απάντηση στα πολλά «γιατί» δεν υπάρχει.

Ένας ισχυρός πονοκέφαλος

Τον περασμένο Οκτώβρη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ένας τρομακτικά δυνατός πονοκέφαλος «οδήγησε» την Αναστασία, στο Νοσοκομείο του Πύργου, με τους γιατρούς – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες – να είναι καθησυχαστικοί, να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και να συμβουλεύουν επιστροφή στο σπίτι, ανάπαυση και ηρεμία. Τα συμπτώματα δεν υποχώρησαν ποτέ και η οικογένειά της αποφάσισε να τη μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο) όπου οι γιατροί, διαπιστώνοντας ανεύρυσμα εγκεφάλου την υπέβαλαν σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση. Οι μέρες που ακολούθησαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ήταν δύσκολες, αλλά οι ευχές και προσευχές όλων φάνηκε ότι «έπιαναν τόπο». Μετά από αρκετές εβδομάδες, η υγεία της παρουσίαζε μικρά αλλά αισιόδοξα σημάδια βελτίωσης. Σχεδόν οκτώ μήνες «πάλευε» να επιστρέψει στη ζωή της, στην καθημερινότητα της, στο σχολείο της, στο μπαλέτο που τόσο αγαπούσε…Μια ξαφνική υποτροπή, ενώ ακόμα νοσηλευόταν στο Ρίο, έκανε την αγαπημένη της οικογένεια, τους συγγενείς, φίλους και συμμαθητές να παγώσουν. Και τελικά, χθες το πρωί, η Αναστασία «έφυγε» και σκόρπισε τη θλίψη και τον πόνο σε όλους.

Ένα καλοσυνάτο παιδί

Ένα σεμνό, ήρεμο και χαμηλών τόνων παιδί, με ωριμότητα ενήλικα και επιμέλεια αξιοπρόσεκτη από τους συμμαθητές και τους καθηγητές της. Ένας πραγματικός άγγελος μ’ ένα φωτεινό χαμόγελο. Έτσι μιλούν για την Αναστασία, όσοι τη γνώριζαν και την αγαπούσαν. Και γι’ αυτούς, η εικόνα από το χαμόγελο της και τα φωτεινά μάτια της, θα μείνει πάντα «χαραγμένη» στο μυαλό τους.

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, οι γονείς της Νίκος και Βούλα Σταυρουλοπούλου, η μικρή της αδελφή Κωνσταντίνα, οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συμμαθητές, οι καθηγητές της, θα συγκεντρωθούν στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων (Α΄ Κοιμητήριο Πύργου) για να την αποχαιρετήσουν και να τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία.

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή, εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό της Αναστασίας τους.

Όλη η επικαιρότητα