Life

Οι 20 συνήθειες που εξαφανίζουν το φούσκωμα

Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ξυπνάς το πρωί με ένα πρησμένο στομάχι και να νιώθεις απέραντη δυσφορία σε όλο το σώμα. Τα καλά νέα όμως είναι ότι υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να γλιτώσουμε την ενόχληση και να την προλάβουμε από το να συμβεί.

Πιείτε νερό. Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα οφέλη της ενυδάτωσης. Μεταξύ αυτών είναι και η πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Ναι στα πολλά σπαράγγια. Αυτό το λαχανικό περιέχει ινουλίνη, μία διαιτητική φυτική ίνα και προβιοτικά που προλαμβάνουν το φούσκωμα και βοηθούν συνολικά στην πεπτική υγεία.

Περιορίστε το αλάτι. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και αυξάνει την πίεση, κάνοντας την καρδιά να δουλεύει πιο σκληρά και προκαλώντας φούσκωμα στο στομάχι.

Φάτε τα φρούτα με τη φλούδα. Τα φρέσκα μούρα αλλά και τα μήλα ή τα αχλάδια καταπολεμούν το φούσκωμα και σας δίνουν τεράστιες ποσότητες φυτικών ινών.

Μην ξεχνάτε τις μπανάνες καθημερινά. Εντάξτε τις στο πρωινό με λίγο φιστικοβούτυρο και θα ανακουφιστείτε από την κατακράτηση υγρών.

Αποφύγετε το ανθρακικό. Οι φουσκάλες διευρύνουν την περιοχή της κοιλιάς και καλό είναι να μην το καταναλώνετε.

Περισσότερος σολομός. Ένα ψάρι φορτωμένο με Ω3 λιπαρά οξέα που ελαττώνουν τη φλεγμονή του στομάχου.

Γίνετε πιο δραστήριοι. Είτε είναι γιόγκα το πρωί, είτε αεροβική το βράδυ, 15 λεπτά την ημέρα βοηθούν στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Αμύγδαλα για σνακ. Μία χούφτα ανάλατοι ξηροί καρποί είναι ένα χορταστικό απογευματινό σνακ που δεν σας φουσκώνει.

Φάτε νωρίς το βράδυ. Αν δεν θέλετε να ξυπνήσετε με πρησμένο στομάχι, δειπνήστε νωρίς. Έτσι δίνετε πολύ χρόνο στο σώμα να χωνέψει πριν ξαπλώσετε.

Κάντε μασάζ στην κοιλιά. Πιέστε απαλά τα δάχτυλα δίπλα από το δεξί γοφό και κάντε κυκλικές κινήσεις. Έτσι βοηθάτε την απελευθέρωση των αερίων.

Φάτε το μισό μπρόκολο. Αν σας φέρνει αέρια ή φούσκωμα, μην το αποφύγετε εντελώς. Απλώς καταναλώστε τη μισή ποσότητα.

Αντικαταστήστε το λευκό ρύζι με το καστανό. Το καστανό είναι σύνθετος υδατάνθρακας και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να χωνευτεί.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με νερό και λεμόνι. Το λεμόνι δρα σαν διουρητικό και μειώνει την κατακράτηση όταν συνδυάζεται με ζεστό νερό.

Περιορίστε το αλκοόλ. Απολαύστε ένα ποτήρι κρασί με το φαγητό αλλά μην το παρακάνετε γιατί το αλκοόλ μας αφυδατώνει και οδηγεί σε φούσκωμα.

Μην τρώτε όλο το πιάτο. Οι μικρότερες μερίδες βοηθούν γιατί σας χορταίνουν αλλά συνεχίζετε να έχετε ενέργεια εφόσον ο οργανισμός δεν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να χωνέψετε.

Τσίχλα τέλος. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι παγιδεύεται πολύς περιττός αέρας και αυτό οδηγεί στο φούσκωμα του στομαχιού.

Αντικαταστήστε τις σος με τα μπαχαρικά. Ελαφρύνετε τις κλασικές συνταγές με μπαχαρικά μειώνοντας έτσι το υπερβολικό αλάτι και τις θερμίδες.

Πιείτε τσάι με μέντα. Η μέντα μπορεί να κάνει θαύματα όταν νιώθετε μεγάλο φούσκωμα. Χαλαρώνει τους μυς στο έντερο και παρέχουν ανακούφιση.

Αποφύγετε τα καλαμάκια. Έχουν ακριβώς τις ίδιες επιπτώσεις με τις τσίχλες.

Πηγή: vita.gr

Όλη η επικαιρότητα