Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: Η 27χρονη μητέρα του νεκρού βρέφους το έσκασε τα ξημερώματα από το νοσοκομείο – Προκαταρκτική από την 6η ΥΠΕ

Ακούστε το άρθρο

Ομολόγησε η 27χρονη ότι είναι η μητέρα του νεκρού βρέφους (κοριτσάκι) το οποίο βρέθηκε το μεσημέρι στην Πλαζ της Πάτρας

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η νεαρή γυναίκα, έφερε στον κόσμο το μωρό της,  στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” της Πάτρας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η 27χρονη έφυγε στις 3 τα ξημερώματα έχοντας το βρέφος αγκαλιά και χρησιμοποιώντας δικό της όχημα. Για το γεγονός αυτό μάλιστα, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Πληροφορίες επίσης, αναφέρουν ότι προκάλεσε εντύπωση στο νοσοκομείο, το γεγονός ότι η 27χρονη πήγε να γεννήσει χωρίς να έχει μαζί της πράγματα που συνήθως απαιτούνται για τη νοσηλεία αυτές τις ημέρες.

Με την εξαφάνιση της 27χρονης και του βρέφους, σήμανε συναγερμός στο νοσοκομείο και αμέσως άρχισαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φαίνεται να επισκέφθηκε κάποιος την 27χρονη όσο ήταν στο νοσοκομείο. Οι έρευνες συνεχίζονται. Η γυναίκα έχει συλληφθεί από τους άνδρες του Λιμενικού της Πάτρας και ανακρίνεται. Η 27χρονη φέρεται να έχει ομολογήσει ότι άφησε το βρέφος στην παραλία.

Τι είπε στον δικηγόρο της η 27χρονη που άφησε το μωρό

Αύριο το πρωί αναμένεται να διενεργηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σήμερα το μεσημέρι, στην περιοχή της πλαζ, στην Αγυιά της Πάτρας.

Το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, αναμένεται να δώσει απαντήσεις, τόσο για τα αίτια θανάτου του βρέφους, όσο και για το χρόνο που αυτός επήλθε.

Παράλληλα, το αποτέλεσα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναμένουν και οι αξιωματικοί του λιμεναρχείου της Πάτρας, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των ερευνών για την συγκεκριμένη υπόθεση, με απόφαση του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε μία μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

27χρονη: Δεν με φρόντισε κανείς

Eν τω μεταξύ σύμφωνα με το dete.gr o δικηγόρος της 27χρονης μητέρας Γιάννης Αποστολόπουλος συνάντησε την γυναίκα που σήμερα το πρωί πετάξε τo μωρό της στην περιοχή της πλαζ και μίλησε μαζί της ενώ κρατείται στο λιμεναρχείο Πατρών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε για την εγκυμοσύνη της γυναίκας δεν φρόντισε κανείς το παραμικρό ούτε οι γονείς της αλλά ούτε και ο σύντροφός της.

Πήγε μόνη της στη μαιευτική κλινική στο νοσοκομειο “Ο Άγιος Ανδρέας” χθες, γέννησε το μωρό με καισαρική τομή και στις 3:25 σήμερα τα ξημερώματα πήρε το μωρό και έφυγε από το νοσοκομείο. Άρχισε να περιπλανιέται στην Πάτρα, έφτασε μέχρι και τα Βραχνέικα, επέστρεψε στη περιοχή της πλαζ και χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το γιατί, άφησε το μωρό στην άκρη και έφυγε.

Η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει το τι έχει κάνει και σύμφωνα με τον δικηγόρο δεν περίμενε καν να έχει αυτή τη τραγική εξέλιξη η ενέργεια της.

Ο κ. Άποστολόπουλος ζήτησε τη βοήθεια ψυχολόγου, ενώ όπως είπε ακόμα και ο ίδιος δεν μπορεί εύκολα να μιλήσει μαζί της για να μάθει λεπτομερειες για το συμβάν καθώς η ίδια δείχνει να θέλει να σταματήσει κάθε κουβέντα τη στιγμή που περιγράφει το πώς αφήνει το βρέφος στην παραλία.

Το ιστορικό

Νωρίτερα σε παραλία της Πάτρας βρέθηκε νεκρό βρέφος που όπως αποκαλύφθηκε το είχε αφήσει η 27χρονη Ελληνίδα μητέρα του, η οποία και συνελήφθη από τους άνδρες του Λιμενικού της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, του thebest.gr, το μωρό το άφησε στην παραλία η 27χρονη  η οποία πριν από μερικές ημέρες, γέννησε στο μαιευτήριο δημόσιου νοσοκομείου στην Πάτρα. Η μητέρα πήρε εξιτήριο χθες και έφυγε από το νοσοκομείο μαζί με το μωρό της.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κούκλα»

Τη στιγμή που αντίκρισε το άψυχο σώμα του μωρού περιγράφει μπροστά στην κάμερα του thebest.gr, άνδρας του λιμενικού. “Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν κούκλα” λέει, έτοιμος να καταρεύσει ενώ αναφέρει ότι το πρόσωπο του παιδιού δεν ήταν αλλοιωμένο.

Πρόκειται για κορίτσι κάποιων ημερών ενώ τα ρούχα του παιδιού, βρέθηκαν στη θάλασσα.

Πολίτης είδε το βρέφος στην ακτή και ειδοποίησε την αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο μαζί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Το άτυχο κοριτσάκι βρέθηκε τυλιγμένο με κουβέρτα και φορούσε φόρμες.

Όλη η επικαιρότητα