Ηλεία

Οι αγιασμοί στην Ολυμπία

Ακούστε το άρθρο

Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες  βρέθηκε την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος , στην τελετή του Αγιασμού του Δημοτικού και Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ταυτόχρονα, αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, δείχνοντας έμπρακτα την προτεραιότητα του Δήμου στα θέματα παιδείας.

Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας στον χαιρετισμό του ευχήθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά με επιτυχία στο έργο τους. Προέτρεψε επίσης τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγαπάνε και να σέβονται τους γονείς και τους δασκάλους τους και να φροντίζουν το σχολείο τους σαν να είναι το σπίτι τους, υπογραμμίζοντας ότι και ο Δήμος από την πλευρά του κάνει συνεχείς προσπάθειες όλα τα σχολικά συγκροτήματα να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

«Εύχομαι από καρδιάς η νέα σχολική χρονιά να είναι εποικοδομητική, δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά προκειμένου να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σας καθώς και σε ένα καλύτερο αύριο για εσάς, τις οικογένειές σας και την πατρίδα μας.»

Μάλιστα κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας, ο κ Γεωργιόπουλος ανακοίνωσε στους μαθητές αλλά και στους εκπαιδευτικούς ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανακατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του σχολείου.

Επίσης τόνισε στους μαθητές ότι εν όψει της Αφής της Ολυμπιακής φλόγας τον ερχόμενο Μάρτιο, η δημοτική αρχή θα ξεκινήσει μία διαρκή συνεργασία με την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου  προκειμένου να προταθούν και να  οριστικοποιηθούν οι δράσεις που θα λάβουν μέρος.

Στην τελετή Αγιασμού στο Γυμνάσιο Αρχαίας Ολυμπίας παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ Παναγιώτης Μαντάς.

Όλη η επικαιρότητα