Ελλάδα

Η αγωνία των μαθητών του Εσπερινού Λυκείου Πύργου

Η νέα επιστολή για τα προβλήματα τους.
Ακούστε το άρθρο

Το πρόβλημα των εγκαταστάσεων για το Εσπερινό Γυμνάσιο Πύργου με Λυκειακές Τάξεις δεν είναι κάτι νέο.

Για πολλά χρόνια οι φωνές των μαθητών του ήταν δίκαιες, ωστόσο ο φετινός χειμώνας αποτέλεσε τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Οι μαθητές του με μια φωνή διεκδίκησαν τα αυτονόητα, το δικαίωμά τους δηλαδή στη μάθηση υπό ανθρώπινες συνθήκες που στις κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν δεν το είχαν. Ωστόσο συγκίνηση προκαλεί η επιστολή τους, στην οποία «καταθέτουν ψυχή» και ζητούν όσα έχουν ανάγκη.

Ειδικότερα, το ΔΣ του 15μελους του σχολείου με μια επιστολή εμπνευσμένη από τη γραμματέα του Χαρά Θεοδωροπούλου, θέλησε να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα προς την πολιτεία.

Η επιστολή συγκεκριμένα αναφέρει:

«Το δικαίωμα στη γνώση και στη εκπαίδευση δεν έχει όρια ηλικίας και ημερομηνίες λήξης… Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που διέκοψαν προσωρινά τη μαθητική τους πορεία, κυρίως για λόγους επιβίωσης ή και άλλους προσωπικούς, αλλά ποτέ δεν ξέχασαν ούτε εγκατέλειψαν τα όνειρα τους… Περίμεναν χρόνια την κατάλληλη στιγμή για να πιάσουν το νήμα από ‘κει που το άφησαν και να το τραβήξουν στριμώχνοντας τη μέρα τους όσο δεν πάει, παράλληλα με την εργασία και την οικογένεια. Μαθητές πια διαφόρων ηλικιών βρίσκονται με κοινό στόχο, έστω και ετεροχρονισμένα, στις διδακτικές αίθουσες, ενθουσιασμένοι που το όνειρό τους δε χάθηκε και η ευκαιρία τους αρχίζει ξανά… Αποφασισμένοι να πετύχουν ακόμα κ αν χρειαστεί να κοιμούνται ελάχιστα, ώστε να ανταπεξέλθουν στις υπερφορτωμένες υποχρεώσεις τους…

Τα εμπόδια πολλά, η κούραση μεγάλη, ο χρόνος περιορισμένος, μα όλα αυτά γιγαντώνονται όταν οι αίθουσες που προορίζονται για να φιλοξενήσουν ανθρώπους γίνονται ψυγεία, αναγκάζοντας τους να υπομένουν το κρύο, τη βροχή και πάσης φύσεως καιρικές συνθήκες σε ώρες που εκ των πραγμάτων η θερμοκρασία πέφτει περισσότερο από κάθε άλλη ώρα της ημέρας. Το δικαίωμα στη μάθηση από μόνο του ακυρώνεται όταν αφαιρείται το δικαίωμα στις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Έτσι, λοιπόν, όλοι εμείς οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ. Τ. Πύργου, παρόλο που είμαστε αποφασισμένοι να βρισκόμαστε στο σχολείο μας ακόμα και με αρνητικές θερμοκρασίες, αρνούμαστε να συνεχίσουμε το όνειρό μας στοιβαγμένοι σε αίθουσες- κονσέρβες και ενώνουμε τις φωνές μας για μετακίνηση στο χώρο που το σχολείο μας ανήκει ιστορικά, δηλαδή το 1ο Γυμνάσιο Πύργου. Δώστε μας το δικαίωμα να πετύχουμε τους στόχους μας, δώστε μας το κτήριο που μας αξίζει, δώστε μας τη σημασία που μας αρμόζει! Μην κλείνετε τα μάτια σε ένα πρόβλημα που χρόνια παραμένει άλυτο!»

ΦΩΤΟ EPISTOLH

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα