Ηλεία

Η Αμαλιάδα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο

Ακούστε το άρθρο

Με κατάνυξη τελέστηκε χθες το απόγευμα Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου, συνεπικουρούμενου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, πλαισιωμένους από τους ιερείς της πόλης.

Η πόλη της Αμαλιάδας τιμά από χθες τον πολιούχο της και δεκάδες πιστοί συνέρευσαν χθες στον ναό και για να προσευχηθούν, να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα του Αγίου Αθανασίου που ήταν στολισμένη με λουλούδια και για να ανάψουν ένα κερί ζητώντας την βοήθειά του.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου κορυφώνονται σήμερα, ανήμερα της εορτής, με την τέλεση Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην οποία θα χοροστατήσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Στις 11 το πρωί θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αθανασίου με διαδρομή από τις οδούς Δαλιάνη- Ελευθερίου Βενιζέλου- Δεληγιάννη- Αρχαίας Ήλιδος- Φιλικής Εταιρείας- Καποδιστρίου και κατάληξη στον ιερό ναό.

Στις 12:15 το μεσημέρι θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερά Μονή Φραγκαβίλλας, υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρού Αθανασίου.

Αμέσως μετά την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή ημέρα είναι αργία για την πόλη της Αμαλιάδας.

Όλη η επικαιρότητα