Η Αμαλιάδα της καινοτομίας: Βίντεο κλιπ με το τραγούδι που έγραψε και τραγουδά η μικρή Αναστασία Τσαγρή

Share

Δεν σταματά να εκπλήσσει τον κόσμο του ευχάριστα στον πολιτιστικό τομέα ο δήμος Ήλιδας, συνεχίζοντας τις καινοτόμες δράσεις του με τη δημιουργία βίντεο κλιπ για το εικαστικό @iamnotadoll _project της Ιωάννας Παρασκευά, που αφορά την έμφυλη βία και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου, του Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του βίντεο κλιπ
για το τραγούδι της μικρής Αναστασίας Τσαγρή

Η καινοτομία της καλλιτεχνικής προσέγγισης που έχει ως στόχο να παρακινήσει κυρίως τους νέους να υιοθετήσουν την ιδέα της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ των δύο φύλων με την εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης, επιβλαβών πρακτικών, βίας και εκμετάλλευσης των γυναικών και των κοριτσιών, βασίστηκε σε δημιουργούς που κατάγονται και ζουν στην Αμαλιάδα. Το τραγούδι έγραψε και ερμήνευσε η 11χρονη Αναστασία Τσαγρή, μαθήτρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, την κινησιολογία και τη σκηνική παρουσία ανέλαβε η Θεατρολόγος Μένη Κοσμοπούλου, τα γυρίσματα ανέλαβε ο βραβευμένος Γιώργος Χαλικιάς, ενώ τη σκηνοθεσία της όλης παραγωγής είχε ο επίσης με διεθνείς βραβεύσεις Αμαλιαδίτης σκηνοθέτης Χαράλαμπος Κοντοπανάγος.

Η ιδέα της παραγωγής του βίντεο κλιπ ξεκίνησε από την μικρή Αναστασία Τσαγρή, που επικοινώνησε με τη γλύπτρια μετά την επίσκεψή της στη διαδραστική έκθεση στην Αμαλιάδα και ευαισθητοποιημένη από τη διάδραση με τα γλυπτά, έγραψε ένα τραγούδι και το έστειλε με μήνυμα στην Ιωάννα Παρασκευά. Αμέσως μετά η γλύπτρια επικοινώνησε με τον Δήμο Ήλιδας και συμφώνησαν από κοινού για τη δημιουργία ενός βίντεο κλιπ, που θα είναι ένα από τα βασικά επικοινωνιακά εργαλεία της προώθησης του εικαστικού project σε όλο τον κόσμο. Ήδη το βίντεο κλιπ έχει ανέβει στο YouTube και παρουσιάστηκε πρόσφατα στην Κύπρο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού.