Η Αμφίπολη έγινε επιτραπέζιο

590_2eec97ac47ef16bc036060ba6a156331.jpg

Το μυστήριο με τον αρχαιολογικό χώρο, στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης, που απασχόλησε για μεγάλο διάστημα την ελληνική αλλά και την παγκόσμια ειδησιογραφία, κυκλοφόρησε σε επιτραπέζιο.

Η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών Δεσύλλας, εμπνεύστηκε από την Αμφίπολη, και δημιούργησε το επιτραπέζιο στο οποίο οι παίκτες θα πρέπει να σώσουν το ιστορικό μνημείο από τις κατολισθήσεις.

«Η σημαντικότερη ανασκαφή των τελευταίων ετών στην Ελλάδα, ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης, απειλείται από κατολισθήσεις. Διαφορετικές ομάδες αρχαιολόγων δουλεύουν πυρετωδώς με σκοπό να διασφαλίσουν όσα περισσότερα αρχαιολογικά ευρήματα μπορούν.

«Στο οικογενειακό παιχνίδι “Αμφίπολη” καλείστε να συντονίσετε όσο καλύτερα μπορείτε την ομάδα αρχαιολόγων σας που θα διασώσει τα περισσότερα πολύτιμα ευρήματα, μένοντας στην ιστορία ως οι καλύτεροι αρχαιολόγοι όλων των εποχών», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην περιγραφή του παιχνιδιού από την εταιρεία Δεσύλλας.

Σημειώνεται ότι το επιτραπέζιο παιχνίδι απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 10 ετών, και παίζεται από έναν έως τέσσερις παίκτες. 

Δείτε τις φωτογραφίες

 
Πηγή: enikos.gr