Ηλεία

Οι ανιδιοτελείς Ιατροί Κοσμάς και Δαμιανός, εορτάστηκαν στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου

Με ιεροπρέπεια εορτάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, οι ανιδιοτελείς θεραπευτές με την ανόθευτη πίστη,  Άγιοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός οι εκ Ρώμης καταγόμενοι, προστάτες δε των πτωχών και των ασθενών, οι οποίοι αξιώθηκαν από τον Θεό να έχουν το μεγάλο χάρισμα της θεραπείας και της ιάσεως από σωματικές και ψυχικές ασθένειες, χρησιμοποιώντας ως μέσα θεραπείας τέσσερα σημαντικά φάρμακα: τον Φόβο του Θεού, την Πίστη, την Προσευχή και την Αγάπη!

Την παραμονή της εορτής Κυριακή 30 Ιουνίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασιών, υπό του Αιδεσιμοτάτου π. Αυγερινού Τσουκαλά, πλαισιωμένου υπό των Αιδεσιμ π. Παντελεήμονος Παπαηλιού, π. Χαραλάμπους Γαλανοπούλου και υπό του οικείου Εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα. Κατά την κυρία ημέρα της εορτής Δευτέρα 1η Ιουλίου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του οικείου Εφημερίου.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι τον Θείον Λόγον, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ορθοτόμησε Θεόπνευστα και βαθυστόχαστα ο κ. Παναγιώτης Κουής Καθηγητής Θεολόγος, αφυπνίζοντας πνευματικά τους Προσκυνητές, αναφερόμενος στους εορταζομένους Αγίους Αναργύρους, των οποίων η επίγεια ζωή, ήταν ολοκληρωτική διακονία, προσφορά και θυσία στο βωμό της ανιδιοτελούς αγάπης!

Κατά το διήμερο των Θρησκευτικών αυτών εκδηλώσεων ευλαβείς και φιλέορτοι Χριστιανοί εκ της Ενορίας, αλλά και εκ της πόλεως του Πύργου, προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές των εορταζομένων Αγίων μας, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία από αυτούς, οι οποίοι θεράπευαν όλους ανιδιοτελώς και αδιακρίτως με την άριστη επιστημονική τους γνώση. Ακολούθως δε να λάβουν την ίαση των ψυχών και των σωμάτων, που τόσο πολλοί την έχουμε ανάγκη σήμερα όλοι μας, τώρα που ζούμε σε καιρούς και τόπους πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και διάχυτης κοινωνικής κατάθλιψης, η οποία εγκλωβίζει όλο και περισσότερους συνανθρώπους γύρω μας.

DCIM101MEDIADJI_0232.JPG
DCIM101MEDIADJI_0336.JPG
DCIM101MEDIADJI_0378.JPG

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Όλη η επικαιρότητα