Βιβλίο Ηλεία

Η Άννα Κορτέση για τον Άγγελο – Παρουσίαση του βιβλίου της στα Λεχαινά και την Γαστούνη

Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμη κίνηση αγάπης προς τον συνάνθρωπο: Στα Λεχαινά και την Γαστούνη παρουσιάζει η Άννα Κορτέση το βιβλίο της «Για τον Άγγελο» του οποίου τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του 25χρονου Άγγελου Λαδά.

Ο Σύλλογος Γυναικών και Μητέρων Μυρσίνης «Η Μυρσίνη» πραγματοποιεί το Σάββατο 21 Απριλίου στα Λεχαινά, στο Σινέ Άστρον στις 8 το βράδυ, εκδήλωση με θέμα παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Κορτέση «Για τον Άγγελο». Όλα τα εμπορικά δικαιώματα από το βιβλίο η συγγραφέας τα έχει παραχωρήσει για την ενίσχυση του Άγγελου Λαδά. Ομιλητές θα είναι η φιλόλογος Ζαφειροπούλου Μαρία  και η παιδίατρος Κατσάκου Άννα. Συντονιστής θα είναι η κ Παπατόλια Αργυρώ πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ενώ θα συμμετέχει ο Καρβουνιάρης Χαρίλαος.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί επίσης από την κ. Κορτέση και στις 25 Απριλίου στο Κουρβισιάνειο στη Γαστούνη στις 7 το απόγευμα. Την εκδήλωση πραγματοποιεί η Αλληλεγγύη Γαστούνης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται μια ιστορία που φαντάζει δημιούργημα της φαντασίας κάποιου τρελού σεναριογράφου. Και όμως είναι η πραγματική ιστορία μιας νέας γυναίκας, με όνειρα και ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.
Μιας γυναίκας που στάθηκε και στέκεται ηρωικά, σκαρφαλώνοντας βουνά ταλαιπωρίας με βάρος αφόρητο στο σακίδιο της ψυχής.
Μιας συζύγου και μάνας που η ζωή της χρωστάει ένα μικρό χαμόγελο, που πρέπει να της το ζωγραφίσουμε όλοι εμείς, οι κοινοί θνητοί που ακόμη και μια ανούσια καθημερινότητα τη θεωρούμε δυσκολία.

Η Άννα Κορτέση είναι μια ξεχωριστή γυναικεία προσωπικότητα που κατάφερε να τραβήξει την προσοχή χάρη στα ταλέντα της και στην εθελοντική προσφορά της.
Την Άννα Κορτέση, στρατιωτικό, συγγραφέα, πρωταθλήτρια σκοποβολής και εθελόντρια, την γνώρισε το ηλειακό κοινό, μέσα από την έντονη δράση που έχει αναπτύξει τον τελευταίο καιρό στην Ηλεία, όπου ζει πλέον μόνιμα με το σύζυγό της στο Περιστέρι Αμαλιάδας και είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιστερίου.

Όλα για τον συνάνθρωπο

Η αγάπη της για συνανθρώπους μας που έχουν ξεχωριστές ανάγκες την οδήγησε στην απόφαση να τους χαρίζει τα έσοδα από τα βιβλία της, έτσι τα έσοδα του πρώτου βιβλίου διατέθηκαν για την αποθεραπεία του Βασίλη Πιπέρη, τα έσοδα από το δεύτερο θα διατεθούν όλα για την ενίσχυση του 25χρονου Άγγελου Λαδά ενώ τα έσοδα του τρίτου βιβλίου, του παραμυθιού “Νίνα η Λεμονίτα” για το ΚΡΙΚΕΙΟ Ορφανοτροφείο .

Η κίνησή της αυτή, να μην ασχολείται με τα έσοδα των βιβλίων της αλλά να τα παραχωρεί με τον πιο επίσημο τρόπο (συμβόλαιο εκχώρησης δικαιωμάτων) σε συνδυασμό με το έμφυτο ταλέντο της την έχουν κάνει από τα αγαπημένα πρόσωπα.

Αυτή είναι η Άννα Κορτεση. Μάνα, στρατιωτικός, συγγραφέας, αθλήτρια και εθελόντρια. Μια ολοκληρωμένη γυναίκα , μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Όλη η επικαιρότητα