Κόσμος

Η Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μαζί με την κόρη της

Η ηθοποιός ζήτησε να ανανεωθεί ο νόμος για τη βία κατά των γυναικών
Ακούστε το άρθρο

Με την κόρη της Ζαχάρα στο πλευρό της, η Αντζελίνα Τζολί, βρέθηκε στο Καπιτώλιο και έδωσε φωνή στα θύματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, μπροστά στη Γερουσία.

Για άλλη μία φορά η βραβευμένη  με Όσκαρ ηθοποιός, έδειξε την ακτιβιστική της δράση και έγινε ξανά η φωνή των γυναικών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας, με αφορμή την επίσκεψή της στο Καπιτώλιο την περασμένη  Τετάρτη στην Ουάσιγκτον.

Φανερά συγκινημένη, όπως τόνισε το protothema, η Τζολί ανέφερε: «Όταν στέκομαι εδώ, στο κέντρο της δύναμης του έθνους μας, μπορώ να σκεφτώ μόνο όλους όσους  αισθάνονται ανίσχυροι από τους κακοποιούς τους και από ένα σύστημα που αποτυγχάνει να τους προστατεύσει».

«Όταν υπάρχει σιωπή από ένα Κογκρέσο που είναι πολύ απασχολημένο για να ανανεώσει το νόμο για τη Βία κατά των Γυναικών επί μια δεκαετία, ενισχύεται η αίσθηση αναξιότητας. Σκέφτεσαι, «Μάλλον ο θύτης μου έχει δίκιο. Υποθέτω ότι δεν αξίζω και πολύ». Γι’ αυτό η ψήφιση αυτού του νόμου είναι μια από τις πιο σημαντικές ψήφους που θα δώσουν φέτος οι γερουσιαστές των ΗΠΑ».

Την ίδια μέρα η ηθοποιός ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το εξής:

«Προχωρώντας στην εισαγωγή από τη Γερουσία του Νόμου για την επανεξουσιοδότηση της βίας κατά των γυναικών, είμαι ευγνώμων που συμμετέχω με αφοσιωμένους υποστηρικτές και νομοθέτες. Είμαι επίσης στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχω στη προώθηση με τη Ζαχάρα, που με την παρουσία με ηρεμεί πριν από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου».

Όλη η επικαιρότητα