Ελλάδα

Η απάντηση Πολάκη για την ιστορία του Πατρινού γιατρού στην Σέριφο

Ακούστε το άρθρο

Ο Παύλος Πολάκης τοποθετήθηκε στο facebook, με αφορμή την ιστορία του Θανάση του γιατρού στη Σέριφο

Ο γιατρός περνάει ΕΔΕ επειδή δημιούργησε μια λίστα, καλώντας πλέον σε αυτοοργάνωση, με βασικά πράγματα που χρειάζονται στο ιατρείο του νησιού. Λίστα με διαρκή ανανέωση, που απευθύνεται σε κατοίκους και παραθεριστές. Παραπέμπεται με “το παράπτωμα της παράκαμψης της υπηρεσίας του”.

Σε μία από τις πολλές αναρτήσεις στα social media που αναφέρονταν στο θέμα και συγκεκριμένα σε αυτή του Μανώλη Φραγκάκη σχολίασε το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και φυσικά (ως οφείλουμε) παραθέτουμε την τοποθέτησή του.

Αναλυτικά έγραψε:

“ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!
Για να μπουν τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις….
Απο το Φλεβάρη του 2016 που ψηφίστηκε ο νόμος για την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και απο το Μάιο του 2016 που ομαλοποιηθηκε και αυξήθηκε η χρηματοδότηση των νοσοκομείων και της Πρωτοβαθμιας ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ στις ποσότητες και στα είδη που απαιτούνται !!!!
Το ίδιο ιςχυει και σημερα βεβαια !
Τι εκανε λοιπόν ο Θανάσης; Προφανως απο καλή πρόθεση ,προφανως απο ιδεολογική αντίληψη:Χωρις να ζητήσει απο την υγειονομική περιφέρεια που ανήκει (τη 2η Υπε Πειραιώς και Νησων) ότι χρειάζομαι αυτα τα Υλικα και φάρμακα και στείλτε μου τα ,έβγαλε κατάλογο με τα Υλικα αυτα με τιμές απο πιςω και καλούσε τους ντόπιους να τα πληρώσουν!!!!!!!
Αυτο προφανως προκάλεσε αντίδραση και καταγγελία απο το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο προς τη διοίκηση δης 2ης Υπε και ο Γιατρος εκλήθη σε απολογία .
Δεν ειναι δυνατόν να καλύπτουμε και τους ανασφάλιστους στις δημόσιες δομές όλης της χώρας ΔΩΡΕΑΝ και στη Σέριφο να πληρώνουν τις γάζες και τους καθετήρες!!!!!
ΕΛΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ .Καλη η αυτοοργάνωση αλλα οταν κυβερνάνε οι Σαμαραδες ….
Τελος πάντων νομίζω θα εξηγηθούν αυτα που πρεπει να εξηγηθούν και το θέμα θα λήξει .
Και η Σέριφος και το Ιατρειο της θα εφοδιάζεται με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό με τον τροπο που γίνεται σε όλη τη χώρα τα τελευταία τρία χρόνια.(και οχι με βάση αυτο που συνέβαινε το 2010-14 με την οικονομική ασφυξία που εγω εκείνη την περίοδο ειχα κανει “χειρότερα” απο αυτα που πήγε να κανει ο Θανάσης …)
Γι αυτο ορισμένοι που σχολιάζετε λιγο πιο σεμνά στις κριςεις σας και στις “ιδεολογικές” επεκτάσεις..”..
Ανάρτηση και στη σελίδα του
Λίγες ώρες αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός έκανε ανάρτηση και στη σελίδα του στο facebook, παραθέτοντας και την ανάρτηση της διοικήτριας της 2ης ΥΠε, που κάλεσε τον γιατρό σε ΕΔΕ:

“Απο το πρωί κυκλοφορεί και αναπαράγεται μια αναρτηση ενός καλού νεαρού συναδέλφου του Μανωλη του Φραγκακη για ενα γιατρο στη Σέριφο που κλήθηκε σε ΕΔΕ απο τη δεύτερη ΥΠΕ .
Εχω απαντήσει στην αναρτηση ,ομως εδώ θα βάλω την αναρτηση της Ολγας Ιορδανιδου της διοικήτριας της 2ης ΥΠε (Aika Iordanidou) Διπλα σου Ολγα…
“ΠΕΡΙ ΗΡΩΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΕΙΝΩΝ Δυσκολευτηκα να βρω την άκρη του νήματος γι αυτό το κείμενο που ακολουθεί. Καθώς αφορμή για την συγγραφή του στάθηκαν διάφορες αναρτήσεις που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες για το ιατρειο της Σεριφου και τον συνάδελφο που υπηρετεί εκει. Και σκέφτομαι..Πόσο σημαντικό είναι να κάνει ο κάθε ένας από εμάς οσο καλυτερα μπορεί την δουλειά του. Και πόσο τυχερή είμαι που συνεργάζομαι στην υπηρεσία με περίπου 100 ανθρώπους που κάνουν οσο καλυτερα μπορούν την δουλειά τους. Στα όρια τους συχνά. Διαθέσιμοι μέχρι αργά το βράδυ αν χρειαστεί. Κάποιοι και Σάββατα και Κυριακές. Χωρίς επιπλέον αμοιβή. Με πάθος,, με πείσμα, με κούραση, με θλίψη, με απελπισία. Άνθρωποι καθημερινοί. Αθέατοι. Που δεν βγάζουν δελτία τύπου με το παραμικρό. Που δεν τους γνωρίζει κανείς. Που δεν ειναι ήρωες. ..Η μήπως είναι. Μήπως είναι ακριβώς οι ήρωες που χρειάζεται η χώρα μας. Οι ήρωες της καθημερινότητας. Που κάνουν απλώς τη δουλειά τους. Και που αν τους ερθει αιτημα για προμήθεια εξοπλισμού, φαρμάκων, χαρτιού, κλπ για το Ιατρειο της Σεριφου θα το διεκπεραιώσουν οπως ολα τα αλλα γιατι αυτή είναι η δουλειά τους. Και δεν θα το κάνουν θέμα. Θα σεβαστούν τις διαδικασίες. Γιατί τους έχω πείσει πια. Πώς ο σεβασμός στις διαδικασίες ίσως και να είναι πράξη επαναστατική. Όπως και η ταπεινότητα επίσης. ΥΓ.Δεν υπήρξε ποτέ αιτημα απο τον ιατρό της Σεριφου που δεν ικανοποιήθηκε και που αφορούσε εξοπλισμό και αναλώσιμα του ιατρείου. Στις πιθανές ελλείψεις που υπάρχουν παντού και προέκυψαν απο μια μακροχρόνια και στοχευμένη απαξίωση του ΕΣΥ απαντάμε με ατέλειωτη δουλειά και πολιτική επιλογή για να τις καλύψουμε. Σε καμία περίπτωση όμως δεν κοινοποιούμε λίστα υλικών ζητώντας από τους πολίτες να συνδράμουν για να τα αγοράσουμε. Ο προϋπολογισμός της ΥΠΕ ειναι υπεραρκετος για να ανταποκριθεί στα αιτήματα. Και έχει φροντίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας γι αυτό. Από επιλογή. Πολιτικη”

ΥΓ δικό μου: Ειμαστε και με το Μανωλη και με το θαναςη (το γιατρο της Σερίφου) απο την ίδια μεριά του ποταμού…θα συνεννοηθούμε στο τελος ….όσο δύσκολο κι αν ειναι αυτο μερικές φορές στην ΑΡΙΣΤΕΡΑ …..”

Πηγή: reporter.gr

Όλη η επικαιρότητα