Ηλεία

Η αρχή του τέλους για τον βιολογικό Γαστούνης- Βαρθολομιού

Ακούστε το άρθρο

Η λειτουργική ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού Γαστούνης Βαρθολομιού, έργο που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας ήταν ένας από τους στόχους της δημοτικής αρχής του Ανδρέα Μαρίνου  από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα και εννέα μήνες ο στόχος επετεύχθη.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος βρήκε σε άθλια κατάσταση το κτίριο του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης-Βαρθολομιού και τις εγκαταστάσεις ή μάλλον ότι είχε απομείνει από αυτές. Το συγκρότημα είχε λεηλατηθεί αφού είχε αφεθεί στο έλεος «αρπακτικών» πάσης φύσεως. Σήμερα ο χώρος φυλάσσεται.

Ο Ανδρέας Μαρίνος και οι συνεργάτες του επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου για την λειτουργική ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης – Βαρθολομιού. Ο βιολογικός ηλεκτροδοτήθηκε ενώ διανοίχθηκε νέα γεώτρηση για να υδροδοτείται. Σε άριστη συνεργασία του Δήμου Πηνειού  με την Περιφέρεια σήμερα το έργο βρίσκεται στην αρχή του τέλους.

Αρχές Ιουνίου λοιπόν ο δήμος Πηνειού, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση που έκανε στα social media ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Σπύρος Βασιλείοιυ,  παραλαμβάνει  ένα αναγκαίο για την περιοχή έργο, με το οποίο διασφαλίζεται η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η ποιότητα του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού. Με τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Γαστούνης – Βαρθολομιού τα επεξεργασμένα απόβλητα θα είναι εντός των προδιαγραφών για ασφαλή διάθεση. Φυσικά υπάρχει ακόμη δρόμος, αφού θα πρέπει ο βιολογικός να συνδεθεί με το Βαρθολομιό.

Από τη λειτουργική ολοκλήρωση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Γαστούνης – Βαρθολομιού και των εσωτερικών δικτύων θα ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Πηνειού. Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει άμεσα οφέλη στην περιβαλλοντική ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του Δήμου και –κατά συνέπεια– την προστασία των υδάτινων αποδεκτών και του εδάφους.

Όλη η επικαιρότητα