Παιδί

Η άσχημη αναπνοή στα παιδιά

Ακούστε το άρθρο

Αν το παιδί σας έχει άσχημη αναπνοή, το πρώτο βήμα είναι να ανακαλύψετε τι το προκαλεί ώστε να το θεραπεύσετε. Αλλά γενικά δεν είναι ένα θέμα που προκαλεί ανησυχία.

Τα περισσότερα παιδιά έχουν άσχημη αναπνοή όταν ξυπνούν. Και φεύγει όταν φάνε ή πιουν κάτι και μετά τα βουρτσίσουν. Άλλα αίτια μπορεί να είναι κάποια μόλυνση στο λαιμό, μπουκωμένη μύτη, ιγμορίτιδα, ουλίτιδα ή κάποιο απόστημα. Στους εφήβους, ένδειξη άσχημης αναπνοής μπορεί να είναι κάποια ακραία δίαιτα, κακή στοματική υγιεινή ή κάπνισμα.

Πιο σπάνια, υπάρχουν ιατρικά προβλήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε κακή αναπνοή. Μπορεί να σχετίζεται με πνευμονική ασθένεια και διαβήτη. Προβλήματα στο συκώτι ή το νεφρό μπορούν να προκαλέσουν άσχημη αναπνοή, αλλά είναι εξίσου σπάνιο.

Η καλή στοματική υγιεινή είναι ο ιδανικός τρόπος να αποτρέψετε την άσχημη αναπνοή. Το παιδί πρέπει να βουρτσίζει τα δόντια και τη γλώσσα δύο φορές την ημέρα και να χρησιμοποιεί οδοντικό νήμα. Άλλη μία λύση είναι το καλό στοματικό διάλυμα. Σιγουρευτείτε ότι πίνει πολύ νερό και δεν καταναλώνει ροφήματα με ζάχαρη και καφεΐνη. Αν βλέπετε ότι δεν περνά, επικοινωνήστε με το γιατρό του.

Όλη η επικαιρότητα