Life

Οι αστρολογικές προβλέψεις του Πάσχα

Ακούστε το άρθρο

Οι αστρολογικές προβλέψεις από τη Ναταλί Σαϊτάκη..

Φίλοι της εκπομπής Τα Άστρα και τα Ζώδια μας Βάλανε Εμπόδια, καλώς ήρθατε στις αστρολογικές προβλέψεις για το Πάσχα του 2019. Από τις 24 του μήνα ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω έχει γυρίσει σε ανάδρομη πορεία και μας κάνει πιο καχύποπτους, πιο διστακτικούς, αλλά, όταν το πάρουμε απόφαση, και πιο πρακτικούς/ αποφασιστικούς, με μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή μας. Σε ελεύθερη μετάφραση, αυτό σημαίνει πως ενόψει του Πάσχα, και με την Αφροδίτη να βρίσκεται στον Κριό, η επιθυμία για ζωή (και κατσικάκι σούβλας) θα είναι ακατανίκητη. Τα σημερινά ζώδια είναι αφιερωμένα στους Avengers με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας Avengers: Endgame.

ΚΡΙΟΣ

Η φάση σας είναι βίντεο κλιπ των Army of Lovers και συγκεκριμένα το Sexual Revolution, με όλο το σκηνικό, τις περούκες, το βάψιμο και το χορευτικό να λαμβάνει χώρα μέσα σας. Πλέον δηλαδή ο Χρήστος Σαντικάι (εσείς) μεγαλώσατε και κακώς σάς θυμούνται όλοι ως ένα παιδάκι με τσιριχτή φωνή που πήγαινε το απολυτίκιο γόνα κάθε τέτοια εποχή (επί ΠΑΣΟΚ). Ενιγουέι, η φάση των ημερών είναι άκρατος ερωτισμός – ακόμα και μετά την περιφορά του Επιταφίου – πλάνα που πάνε πίσω εξαιτίας του Πλούτωνα, κοινωνικοποίηση δίχως αύριο και εν γένει σον σον και καλοπέραση. “Λάμπεις, Μπάμπη μου”, και το μόνο που μπορεί να σας εκνευρίσει και να σάς τσιτώσει την ύπαρξη είναι αυτή η καθυστέρηση στα επαγγελματικά. Εσείς όμως δεν γεννηθήκατε για να ακολουθείτε, κι αυτό το ξέρουν όλοι.

ΤΑΥΡΟΣ

Η φάση είναι “ο Hulk λείπει ταξίδι για δουλειές και έχει αφήσει στο πόδι του τον Bruce Banner”, τουτέστιν όλο το άγχος που προσπαθείτε να βγάλετε στην επιφάνεια παραμένει εγκλωβισμένο στα τρίσβαθα της (πράσινης) ψυχής σας, εν μέρει διότι φοβάστε να χρωματίσετε αυτές τις ημέρες με τα υπαρξιακά σας και εν μέρει διότι σκέφτεστε πως θα πνίξετε τον πόνο σας σε μια γαβάθα με τσουρέκια. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση: ο Ήλιος βοηθάει να διατηρήσετε το μεγιεμελέ σας, ο Πλούτωνας επίσης βοηθάει να σκεφτείτε ξανά τι πρέπει να κάνετε με τους πνευματικούς/ επαγγελματικούς σας στόχους, η Αφροδίτη κάνει κι αυτή ό,τι μπορεί να σας δείξει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, κι από την άλλη η ταυρίσια φύση σας βλέπει με μισό μάτι όλη αυτή την προσπάθεια του σύμπαντος να σας καθησυχάσει. Κρατήστε τον Hulk κρυμμένο για λίγο, αν χρειαστεί θα βγει μόνος του, δε θα σας πάρει και την άδεια.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Kανείς δε μπορεί να ηρεμήσει αυτές τις ημέρες, κάτι οι μετακινήσεις, κάτι ο καιρός, κάτι το φαΐ, ωστόσο η δική σας περίπτωση είναι μοναδική, καθώς αντί για Πάσχα στο μυαλό σας υπάρχει πρωτοχρονιά, με τον Άρη να μη σας αφήνει ούτε λεπτό να καθίσετε σε ένα μέρος, πνευματικά και σωματικά. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό, αρκεί να μη σας εξαντλήσει και δεν προλάβετε να ξεκουραστείτε καθόλου, όσο παράλληλα κόβετε βόλτες οριζοντίως και καθέτως στο χωριό και την πόλη, αναζητώντας ”κανείς-δεν-ξέρει-τι-ακριβώς”, πέραν των νέων γνωριμιών, οι οποίες βέβαια, εδώ που τα λέμε, είναι απαραίτητες για την περίπτωσή σας. Διάφορα πρακτικά καθημερινά ζητήματα θα απαιτήσουν την προσοχή σας σύντομα, οπότε, ξαναλέμε, μην εξαντληθείτε, αλλά μη διστάσετε να το ζήσετε και όπως το θέλετε.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αν καείς από τον χυλό, φυσάς και τη γρανίτα, είναι γνωστά αυτά, ιδίως στην περίπτωσή σας – κι αυτό όχι επειδή βάλατε μυαλό ή κάτι παραπλήσιο, αλλά επειδή μετά από κάθε σχεσιακό κάζο ενεργοποιείται μέσα σας η θυματοποίηση – κι ας φταίτε εσείς κατά βάση για ό,τι έχει γίνει). Τέλος πάντων, διάφορα πράγματα από το παρελθόν, πακέτο με τους ανθρώπους που σάς τα προκάλεσαν (ή δεν σας τα προκάλεσαν) θα βρουν το δρόμο τους για να πατήσετε ξανά πλέι στον ΛεΠα “Ξαναγύρισες, ε;”, αν βέβαια ψηθείτε πως έχει νόημα να κάνετε κάτι τέτοιο – το ίδιο ισχύει και για τα επαγγελματικά σας βέβαια, με προτάσεις του παρελθόντος να διατυπώνονται ξανά. Σε κάθε περίπτωση, ο αμυντικός μηχανισμός σας έχει ενεργοποιηθεί, πράγμα που είναι καλό διότι σάς συμμαζεύει για να μην το ρίξετε πάλι στην εθιμοτυπική κυκλοθυμία/ μίρλα χωρίς αντίκτυπο στη λήψη αποφάσεων, ενώ η ικανοποίηση ότι έχετε ακόμα ζήτηση θα είναι το δικό σας πραγματικό δώρο Πάσχα.

ΛΕΩΝ

Eίναι τρομερό πράγμα το να σε απογοητεύει διαρκώς ο κόσμος, ιδίως όταν μέσα σου στ’ αλήθεια θεωρείς πως μπορείς να εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους. Στην παρούσα φάση της ζωής σας, αυτό που έχει σημασία είναι να γίνετε καλύτεροι για εσάς, όχι επειδή δεν υπάρχει κάποιος άξιος λόγου για να μπει στην καθημερινότητά σας (εξάλλου μπορεί και να υπάρχει ήδη), αλλά επειδή το χρειάζεστε εδώ και καιρό. Σε επαγγελματικό επίπεδο γίνονται πράγματα έτσι κι αλλιώς, κι ας συνεπάγονται μεγαλύτερο φορτίο (εξάλλου ποιος είναι ικανότερος να ανταποκριθεί σε αυτά από ό,τι εσείς), ενώ σταδιακά θα χρειαστεί να εμπλακείτε ενεργά και σε πρακτικά θέματα που σχετίζονται με το σπίτι και το σόι. Κάντε πράγματα για εσάς φέτος το Πάσχα, ξαμοληθείτε στα λιβάδια ή όπου αλλού θέλετε και μην πικραίνεστε βαθιά μέσα σας που ακόμα ”περιμένετε τον Γκοντό” (κι αυτός ο κερατάς δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα). Θα εκπλαγείτε με το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Καμιά φορά ο απόλυτος προγραμματισμός δεν είναι το ζητούμενο και το inner κομπιουτεράκι σας αποφασίζει να σάς αφήσει να απασφαλίσετε κι εσείς σαν άνθρωποι – ανθρώπινα, γιατί όχι. Τα γκομενικά θα πάρουν φωτιά το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και κόσμος από το παρελθόν θα πλακώσει εκ νέου, και μια νέα προσέγγιση θα αποκτήσετε, κυρίως ως προς τον τρόπο με τον οποίο ζείτε τη φάση και την οικειότητα ως βασική έννοια. Η δουλειά συνεχίζει να είναι πολλή, αλλά δε σας νοιάζει και ιδιαίτερα, αφού αισθάνεστε πολύ δημιουργικοί και λιγότερο σφιγμένοι σε σχέση με μισό μήνα πριν. Εξάλλου, ποιον κοροϊδεύετε, το ζήτημα είναι να είστε καλά συναισθηματικά σε επίπεδο ισορροπιών, για να μπορείτε να κάνετε τα πάντα στη ζωή σας με γνήσια ικανοποίηση.

ΖΥΓΟΣ

Η ψυχούλα σας έχει γλυκάνει σαν να φάγατε μετά από οκτώ μήνες δίαιτα μακαρόνια με κιμά – και σε αυτό συνετέλεσε και η Πανσέληνος, που κάπως σάς έδειξε πως υπάρχει ελπίδα/ ζωή “και μετά από σένα”. Διάφορα πρακτικά θέματα που αφορούν στα λεφτάκια και το σπίτι θα έρθουν στην επιφάνεια τις επόμενες ημέρες, και είναι βασικό να κρατήσετε την ψυχραιμία σας (πράγμα πιο εύκολο το Πάσχα, καθώς σάς βοηθάει και η φύση και το μενού και το εκάστοτε πρόγραμμα του Σπύρου Παπαδόπουλου). Το επόμενο χρονικό διάστημα μπορείτε να σκεφτείτε τι αλλαγές θέλετε να κάνετε στο σπίτι σας και, ταυτόχρονα, είναι μια καλή ευκαιρία να δείτε τι θέλετε από τα γκομενικά σας, με ψυχραιμία και χωρίς νταμακουινισμό. Και ξέρετε κάτι; Μπορείτε, απλά έχετε συνηθίσει τα πολύ δύσκολα και όταν υπάρχει μια περιρρέουσα ηρεμία δε μπορείτε να διαχειριστείτε τίποτα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχετε πολλές δουλειές, πάρα πολλές δουλειές και κανείς δεν καταλαβαίνει το γιατί συμβαίνει αυτό και, κυρίως, το ότι δεν σας ενοχλεί που συμβαίνει, διότι και μπορείτε να ανταποκριθείτε στα tasks και ταυτόχρονα να περνάτε καλά. Γενικά με τις γιορτές δεν τρελαίνεστε (ούτε με το Halloween, για όσους ρωτάνε) αλλά αυτή τη φορά είστε πιο κουλ, αφού οι περιστάσεις σάς δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτείτε με ηρεμία όσα δεν προλαβαίνετε υπό κανονικές συνθήκες. Kάντε αυτή τη δουλίτσα τώρα, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να είστε έτοιμοι για ένα review των σκέσεών σας (πάντα με κάπα οι σκέσεις). Ναι, πάντα θα είστε σαν τη μύγα μες στο γάλα, όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα και κανείς (σχεδόν) δε θα μπορεί να καταλάβει τον τρόπο που σκέφτεστε, αλλά δε χρειάζεται να σας απασχολεί καθόλου αυτό (γιατί και να τον καταλάβουν τον τρόπο, τι θα τον κάνουν μετά νομίζετε; Ακριβώς, τίποτα).

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όταν θέλετε να ζοριστείτε, δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ στον κόσμο που να μπορείτε να κάνετε καλύτερα. Όταν, πάλι, δεν θέλετε, ενώ ξεκάθαρα πρέπει ή τέλος πάντων δεν υπάρχει άλλη επιλογή για κάποιο λόγο, δεν υπάρχει αντίστοιχα ΚΑΜΙΑ περίπτωση να πεισθείτε για την αναγκαιότητα αυτή. Οι μέρες αυτές δεν αναμένεται να σας ζορίσουν, διότι η ορμή και η όρεξή σας εντοπίζονται στα γκομενικά και τον Θανάση και πράγματι θα βρείτε αυτό που θέλετε μαζί του. Παράλληλα, ωστόσο, ξεκινάει μια περίοδος στασιμότητας (αρχικά) και συναισθηματικού στριμώγματος (κατόπιν), κυρίως επειδή ορισμένες προτεραιότητές σας θα πρέπει να επανεξεταστούν. Δυο είναι τα τινά: πρώτον, μην αποσυντονιστείτε συναισθηματικά από τις εξελίξεις και δεύτερον μην αφήσετε όσους/α επιστρέψουν από το παρελθόν να σας επιβληθούν ως έχουν, γιατί είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κρατήσετε ό,τι χρειάζεστε από αυτά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Παίρνετε μια πολύ πολύ μεγάλη ανάσα αυτές τις ημέρες (και για αρκετό καιρό ακόμα δηλαδή), πρώτον διότι τα “χτυπήματα της μοίρας” σε προσωπικό επίπεδο θα περιοριστούν σημαντικά (δηλαδή αν θέλετε να τραβήξετε το drama από την καούκα, μπορείτε, αλλά μάλλον σας φτάνει όσο ρίαλ θινγκ έχετε ζήσει) και δεύτερον διότι γκομενικώς είστε ευχαριστημένοι, είτε από μακριά, είτε από κοντά – εξάλλου δεν έχει και τόση σημασία αυτό στην παρούσα φάση. Το βασικό ζήτημα που θα χρειαστεί να έχετε διαρκώς στο μυαλό σας είναι η τάση σας να παραμένετε αμετακίνητοι σε όλα, θεωρώντας παράλληλα ότι τα γνωρίζετε και όλα: τίποτα δεν γνωρίζετε (καλά, όχι όπως ο Jon Snow, κάτι παραπάνω ξέρετε), ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να τοποθετηθείτε σχετικά με τις πραγματικές σας επιθυμίες και να πείτε “α, αυτό το θέλω, σ’ αυτό κάνω konmari, τα λέγαμε” – και όλο αυτό, χωρίς να ανοίξει μύτη στο σπίτι. Για να σας δω τι μανατζαραίοι είστε στην πραγματικότητα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η δουλειά πάει καλά και κάθε είδους συνεννοήσεις ευτυχώς πραγματοποιούνται χωρίς να πιάνεστε μαλλί με μαλλί (ενώ είχατε φτάσει τόσο κοντά). Ο Άρης κάνει δουλίτσα στα γκομενικά σας και ρίχνει φωτιά στα Σαββατόβραδα (από αυτά που θέλετε να ξαναγυρίσουν), ενώ παράλληλα δε μπορείτε να καθίσετε και μέσα στο σπίτι (με τη γνωστή δικαιολογία ότι είναι μέρες γιορτών, λες και δε σας έχουμε δει πώς κάνετε και όταν δεν είναι). Ό,τι σας πιέζει εμμέσως πλην σαφώς αναμένεται να επανέλθει στο προσκήνιο το επόμενο χρονικό διάστημα, κι ενώ εσείς στάνταρ θα θέλετε να παραμείνετε στον κόσμο σας, πιστεύοντας πως δεν έγινε και τίποτα, “θα την τελέψουμε την καglύβα, Κατερίνα”, οι καταστάσεις θα σας εξαναγκάσουν να κάνετε ό,τι σιχαίνεστε, δηλαδή μια (ακόμα) ενδοσκόπηση και μια ακόμα προσπάθεια να παραδεχτείτε στον εαυτό σας πως κάτι σάς λείπει – και μάλιστα αφόρητα.

ΙΧΘΥΕΣ

Παίζει να είστε οι μόνοι νονοί φέτος το Πάσχα που actually σάς έμειναν λεφτά (έστω ένα τάλιρο) για να πάρετε κάτι για εσάς και εν γένει να μη φάγατε, ας πούμε το δώρο του Πάσχα το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο μετά την κατάθεσή του στην τράπεζα. Ψυχολογικά είστε καλά, αφού μπορείτε να συνεννοηθείτε με τον κόσμο, παρά την περιρρέουσα πίεση και το θάψιμο των προβληματισμών σας στον πάτο του ενυδρείου – για όσο κρατήσουν, δεν έχει σημασία, αρκεί να μην ταλαιπωρείστε ψυχολογικά πασχαλιάτικα. Όπως και να έχει, τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί να σκεφτείτε ξανά το ζήτημα των ανθρώπων που έχουν κάνει takeover τον ελεύθερό σας χρόνο και ενδεχομένως να αφήσετε χώρο και για κάτι άλλο (τις δικές σας επιθυμίες, ας πούμε – τυχαίο το παράδειγμα).

Όλη η επικαιρότητα