Αχαϊα

Οι Atlas Stories “πήραν” τα βουνά και ανέβηκαν στο Αιολικό πάρκο (video)

Ακούστε το άρθρο

Η ερευνητική ομάδα των Atlas Stories αυτή τη φορά πήρε τα βουνά και ανέβηκε στην κορυφή του Παναχαϊκού Όρους.

Σκοπός της περιήγησης αυτής ήταν να συνδυάσει την εξόρμηση στη φύση και στο υπέροχο βουνό του Παναχαϊκού, με την παρατήρηση πάνω στα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου.

Βλέπετε εκεί στην κορυφή του Παναχαϊκού, εκτός από το μεγαλείο της φύσης, μπορεί να θαυμάσει κάποιος περιηγητής και το επιβλητικό Αιολικό πάρκο που δεσπόζει στο πιο ψηλό σχεδόν σημείο του βουνού, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Το συναίσθημα για τα μέλη της ομάδας όταν έφτασαν στο Αιολικό πάρκο και στην κορυφή του βουνού που βρίσκεται πάνω από την Πάτρα, ήταν απερίγραπτο.

Αυτό που τους έκανε εντύπωση, πέρα από το τεχνολογικό μέρος του Αιολικού πάρκου, ήταν η αισθητική που αποπνέει, καθώς τα τεράστια αυτά τεχνολογικά κατασκευάσματα, οι ανεμογεννήτριες, δεν διαταράσσουν το φυσικό τοπίο γύρω τους, αλλά αντίθετα έχουν προσαρμοστεί σε αυτό.

Απόδειξη ότι η αισθητική μπορεί να υπάρχει όχι μόνο στην τέχνη, αλλά και στην τεχνολογία. Αξίζει να αναφέρουμε, σύμφωνα με όλα όσα κατέγραψε η ερευνητική ομάδα ότι το Αιολικό πάρκο του Παναχαϊκού αποτελείται από δύο μέρη το Παναχαϊκό Ι και το Παναχαϊκό ΙΙ.

Το πάρκο είναι φαινομενικά χωρισμένο σε δύο μέρη καθώς η κατασκευή του πρώτου έγινε μέσα στο 2006 και φιλοξενεί 41 ανεμογεννήτριες, ενώ το δεύτερο μέρος ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 και αποτελείται από 16 ανεμογεννήτριες.

Η ελπίδα για τη νέα εποχή και ο ρόλος που μπορεί να έχει η Ελλάδα

Η επίσκεψη στο Αιολικό πάρκο σου μεταδίδει την ελπίδα, πως μια νέα εποχή ξεκινά σε αυτόν τον κόσμο όσον αφορά στα θέματα παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ενέργεια που παράγεται από τις ανανεώσιμες πηγές μπορεί να προσφέρει τα οφέλη του άνθρακα χωρίς όμως να επιβαρύνει με ρύπους το περιβάλλον. Η Ελλάδα χωρίς αμφιβολία, λόγω του κλίματος και της θέσης της, ενδείκνυται για την αξιοποίηση της τεχνολογίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Δείτε το βίντεο από το ανέβασμα τους στην κορυφή του Παναχαϊκού και την περιήγηση τους στο Αιολικό πάρκο.

Αιολικό Πάρκο Παναχαϊκού | Onshore Wind Park Patras

Όλη η επικαιρότητα