Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου «καίει» την Αναπτυξιακή

pde.jpg

«Πονοκέφαλο» αποτελεί για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 500.000 ευρώ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος, ενώ βρίσκεται σε εκκρεμότητα ακόμα και το θέμα του προέδρου Τρύφωνα Φωτόπουλου, που έχει θέσει στη διάθεση του περιφερειάρχη κ. Απόστολου Κατσιφάρα, την παραίτησή του.

Το θέμα της Αναπτυξιακής συζητήθηκε προχθές το βράδυ στην Εκτελεστική της Περιφέρειας, όπου εκεί από την πλευρά του Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, διά του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου τέθηκε και ο προβληματισμός για τη συμμετοχή και των άλλων περιφερειακών ενοτήτων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ένα θέμα το οποία δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί και θα πρέπει άμεσα να διευθετηθεί το θέμα για να μπορέσει να συνεχίσει την δράση της η εταιρεία. Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης έχει κατά καιρούς εκφράσει την εκτίμησή του πως το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου είναι σε θέση να το καλύψει και η Ηλεία αν δεν υπάρξει συμμετοχή από άλλους.

Αναμένεται όμως μέσα στο προσεχές διάστημα να διευθετηθούν τα ζητήματα αυτά, αφού όπως πρόσφατα είχε δηλώσει ο περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αγγελόπουλος, πως η Αναπτυξιακή θα συνεχίσει τη δράση της γιατί αποτελεί εργαλείο δουλειάς για την περιφέρεια και άμεσα θα δρομολογηθούν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Παναγιώτης Παυλόπουλος                                           

paylopoulos2004@yahoo.gr

Όλη η επικαιρότητα