Lifestyle

Η Bella Hadid κατηγορεί το Instagram για bullying και κερδίζει την απολογία του

Ακούστε το άρθρο

«Δεν επιτρέπεται να είμαστε Παλαιστίνιοι εδώ»;

Η Bella Hadid, όπως και η αδερφή της Gigi, δεν έχουν κρύψει ποτέ την παλαιστινιακή τους καταγωγή. Ο πατέρας των διάσημων μοντέλων και των αδερφών τους, Mohamed Hadid, γεννήθηκε στη Ναζαρέτ και πέρασε μεγάλο διάστημα της παιδικής του ηλικίας σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Οι κόρες του μεγάλωσαν μαθαίνοντας την ιστορία του πατέρα τους και είναι πάντα περήφανες για τις καταβολές τους. Αυτή την υπερηφάνειά της θέλησε να εκφράσει η Bella Hadid με ένα story της στον λογαριασμό της στο Instagram. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης όμως είχε άλλη γνώμη.

Το επίμαχο story έγραφε σύμφωνα με τη Bella Hadid «Ο μπαμπάς μου και ο τόπος γέννησής του, η Παλαιστίνη». Συνοδευόταν από μία φωτογραφία του διαβατηρίου του 71 ετών σήμερα, Mohamed Hadid. Το Instagram αφαίρεσε το story της Bella Hadid, με την αιτιολογία ότι είναι κατά των κανόνων του για την παρενόχληση και το bullying. Σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες το περιεχόμενο που περιέχει «ωμή βία, γυμνό ή προωθεί το μίσος την παρενόχληση και τον εκφοβισμό», κατεβαίνει από την πλατφόρμα.

Bella Hadid εναντίον Instagram

Η Bella Hadid ανάρτησε σε νέο της story το μήνυμα του Instagram και αναρωτήθηκε: «Τι ακριβώς στο γεγoνός ότι είμαι υπερήφανη για τον τόπο καταγωγής του πατέρα μου, την Παλαιστίνη είναι “bullying, παρενόχληση, βία ή γυμνό”; Απαγορεύεται να είμαστε Παλαιστίνιοι στο Instagram; Αυτό για εμένα είναι bullying. Δεν μπορείτε να διαγράψετε την ιστορία με το να επιβάλλετε σιωπή στους ανθρώπους. Δεν λειτουργεί». Η Bella Hadid τα είπε όλα σε ένα μήνυμα. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί.

Bella HadidInstagram.com/Bellahadid

Δημοσιεύοντας ξανά τη φωτογραφία του διαβατηρίου του πατέρα της η Bella Hadid είπε το αυτονόητο. «Είμαι περήφανη που είμαι Παλαιστίνια. Ολοι θα έπρεπε να μοιραστούν αναρτήσεις για το που γεννήθηκαν οι γονείς τους σήμερα. Θυμίστε τους πόσο υπερήφανοι είστε και από που κατάγεστε», έγραψε η Bella Hadid.

Bella HadidInstagram.com/bellahadid

H απολογία του Instagram και η «κληρονομιά» των Hadid

Το Instagram απολογήθηκε στη Gigi Hadid, για το σφάλμα του. «Για να προστατεύσουμε την ιδιωτικότητα των μελών της κοινότητάς μας, δεν επιτρέπουμε την ανάρτηση προσωπικών στοιχείων, όπως τον αριθμό διαβατηρίου στο Instagram. Σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός είχε σβηστεί με επεξεργασία, οπότε το περιεχόμενο δεν έπρεπε να αφαιρεθεί. Το επαναφέραμε και ζητάμε συγγνώμη από τη Bella για το λάθος», είπε εκπρόσωπος Τύπου του Facebook και του Instagram στην Page Six.

Η αδερφή της Bella Hadid, Gigi, ανάρτησε σε story της την ίδια τελευταία φωτογραφία δηλώνοντας «Υπερήφανη» και το ίδιο έκανε και ο πατέρας τους, Mohamed.

«Ένα από τα όνειρά μου ήταν τα παιδιά μου να κουβαλούν το όνομα της Παλαιστίνης όπου κι αν πηγαίνουν, γιατί μοιάζει σαν να το ξεχνάμε όσο προχωράμε. Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως η οικογένειά μας πάντοτε το έχει μαζί της», έχει πει ο Mohamed Hadid σε συνέντευξή του. Ο επιχειρηματίας έζησε στη Δαμασκό και τη Βηρυτό πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ στην εφηβεία του. «Ο πατέρας μου ήταν πρόσφυγας όταν ήρθε πρώτη φορά στην Αμερική, οπότε όλη αυτή η κατάσταση είναι πολύ οικεία για εμένα, την αδερφή μου και τον αδερφό μου», έλεγε το μοντέλο με αφορμή την προσπάθεια του Donald Trump να επιβάλει απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ για πολίτες ορισμένων Αραβικών χωρών, το 2017.

via

Όλη η επικαιρότητα