Πολιτισμός Συνεντεύξεις

Η Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη στην «Π» λίγο πριν τη μεγάλη παράσταση: Όνειρο μου η «Αντιγόνη»

Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας | Σάββατο 21/08.
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός ότι η Χριστίνα Χειλά – Φαμέλη πριν από αρκετά χρόνια θα γινόταν μπαλαρίνα, αποφάσισε να ακολουθήσει το δεύτερο μεγάλο όνειρό της, αυτό της υποκριτικής και έτσι σήμερα την έχουμε γνωρίσει όλοι κυρίως μέσα από τηλεοπτικές σειρές αλλά και παραστάσεις που έχει παίξει στο θέατρο ως ηθοποιός. Μπορεί το μπαλέτο, όπως αναφέρει η ίδια να είναι μια ανεκπλήρωτη αγάπη, η πορεία της ως ηθοποιός έχει αποδείξει πως και εκεί τα καταφέρνει τέλεια. Σήμερα μιλά στην εφ. «Πατρίς» για την επαγγελματική πορεία της όταν πρωταγωνίστησε στην πρώτη της κινηματογραφική ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» απ’ όπου ξεκίνησε και η αναγνωρισιμότητά της, αλλά και για την νέα τηλεοπτική σειρά «Σασμός» που θα την απολαύσουμε φέτος στον βασικό γυναικείο ρόλο.

Επίσης η ταλαντούχα ηθοποιός συμμετέχει αυτή την περίοδο στην παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, όπου έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και αναμένεται να ανέβει στις 21 Αυγούστου στο Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας.

Σε μικρή ηλικία πρωταγωνιστήσατε στο κινηματογραφικό έργο «Ουζερί Τσιτσάνης». Πώς βιώσατε αυτήν την εμπειρία;

«Ήταν το όνειρό μου να παίξω σε ταινία και εξακολουθεί να είναι, λατρεύω το σινεμά. Και ξεκίνησα να δουλεύω στον χώρο αυτό γιατί είναι αυτό που ήθελα πάντα, με το σινεμά δηλαδή όχι κυρίως έτσι θεατρικά.

Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, δύσκολα, είχα αυτήν την αίσθηση του πρωτάρη που είναι τόσο ”πωρωμένος” που το έβλεπα και στον ύπνο μου. Είχα τρελαθεί, εκείνη την περίοδο είχε παγώσει ο χρόνος για εμένα».

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή τι σημαίνει για εσάς και σαν έργο αλλά και σαν χαρακτήρας, τον οποίο υποδύεστε;

«Η ”Αντιγόνη” επειδή την κάναμε στο σχολείο και εγώ από τότε, από την εφηβεία, ήθελα να γίνω ηθοποιός, ήταν το όνειρό μου να κάνω την ”Αντιγόνη”. Οπότε ήταν απίστευτη η χαρά μου όταν με πήρε ο Θέμης να μου πει πως θα αναλάβω τον ρόλο, γιατί πέρυσι έπαιζα στην ίδια παράσταση αλλά στον ρόλο της Ισμήνης. Ήταν όνειρο ζωής και ήρθε πολύ γρήγορα οπότε νιώθω μια ευγνωμοσύνη γι’ αυτό. Αυτά τα έργα είναι μπορεί να πει κάποιος και απλησίαστα γι’ αυτό βλέπουμε συνήθως να ερμηνεύονται και από μεγαλύτερους σε ηλικία ηθοποιούς. Το ότι έχω την τύχη να έρθω αντιμέτωπη με αυτόν τον ρόλο τώρα σε αυτή την ηλικία, έχει και τις δυσκολίες του φυσικά αλλά από την άλλη και η Αντιγόνη ήταν ένα νέο κορίτσι οπότε μπορώ να πω ότι είναι και πιο σωστό να ερμηνεύεται από πιο νεαρές ηλικίες. Οι αξίες που έχει αυτή η ηρωίδα, είναι απίστευτες. Έχει μια ηθική τρομερή και στην ουσία συνομιλεί με τους νεκρούς αυτός ο ήρωας. Κάθε μέρα που παίζουμε την παράσταση και μελετώντας το ξανά και ξανά ανακαλύπτω διαρκώς πράγματα καινούργια».

Από μπαλαρίνα, ηθοποιός. Συναισθηματικά αν έπρεπε να επιλέξετε σήμερα ανάμεσα σε αυτά τα δύο, τι θα επιλέγατε; Σας έχει κερδίσει περισσότερο η ηθοποιία;

«Επειδή δεν μπορούσα να αποφασίσω τότε, στα 18, είχα περάσει και στις δύο σχολές και δεν μπορούσα να αποφασίσω, νομίζω ότι το δείχνει η πορεία μου τελικά. Ηθοποιός. Βέβαια κάθε φορά που αναφέρομαι στο μπαλέτο και το σκέφτομαι έχω μια θλίψη μέσα μου, γιατί είναι ανεκπλήρωτη αγάπη για εμένα το μπαλέτο, δεν το ολοκλήρωσα όπως θα ήθελα. Αγάπησα και τα δύο πάρα πολύ αλλά τώρα το κουβαλάω γιατί μεγάλωσα με το μπαλέτο, δηλαδή έκανα μπαλέτο από τα πέντε μου. Υπάρχει μέσα μου και το χρησιμοποιώ και στις παραστάσεις μου. Δηλαδή στη συγκεκριμένη παράσταση έχω επιμεληθεί και την κίνηση».

Ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας με το μπαλέτο ή τον χορό;

«Πριν τον κορωνοϊό η γυμναστική μου ήταν το μπαλέτο αλλά πιο πολύ για να γυμναστώ όχι για να γίνω χορεύτρια. Είναι κάτι που αγαπώ πολύ και βλέπω και παραστάσεις χορού δηλαδή έχω πολλούς φίλους χορευτές, είμαι λίγο και σε αυτόν τον κόσμο, απλώς δεν το κάνω επαγγελματικά».

Θα θέλατε κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσετε ή να συμμετέχετε και σε άλλου είδους έργα ή θεωρείτε ότι το δράμα είναι κάτι που σας ταιριάζει;

«Θα ήθελα πάρα πολύ, πάρα πολύ και έχω αρχίσει να το λέω και στους σκηνοθέτες που με προσεγγίζουν συνήθως για δραματικούς ρόλους γιατί αν ξεκινήσεις με κάτι μετά σε ακολουθεί. Θέλω πάρα πολύ να δοκιμάσω και κάτι άλλο γιατί μέχρι τώρα είναι δραματικοί οι ρόλοι».

Αυτή η γρήγορη αναγνωρισιμότητα στο πρόσωπό σας μετά και τις τηλεοπτικές επιτυχίες σας, είναι κάτι που σας «φοβίζει»; Πώς το διαχειρίζεστε;

«Όχι δεν με φοβίζει, δεν θα γινόμουν ηθοποιός αν με τρόμαζε αυτό γιατί αν γίνεις ηθοποιός υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σε αναγνωρίζει ο κόσμος. Οι θεατρικοί ηθοποιοί δεν το εισπράττουν τόσο αλλά η τηλεόραση έχει αυτή τη δύναμη καλώς ή κακώς. Όχι δεν με τρομάζει και ούτε έχει αλλάξει και κάτι στη ζωή μου τρομερό, απλά η τηλεόραση και η αναγνωρισιμότητα βοηθάει στο να υπάρχει δουλειά».

Ποιά τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια; Υπάρχουν;

«Συμμετέχω στη σειρά ”Σασμός”, έχω τον βασικό γυναικείο ρόλο εκεί, οπότε βρίσκομαι σε γυρίσματα και τώρα, είναι μια παύση και από το θέατρο και από τα γυρίσματα. Δουλεύω από τον Μάιο ασταμάτητα και του χρόνου αποφάσισα να μην κάνω κάτι στο θέατρο αλλά να κάνω μόνο ένα πράγμα, γιατί τώρα που τα κάνω όλα κοντεύω να τρελαθώ, δεν χωράνε δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Θα ασχοληθώ μόνο με τη σειρά που θα παίξει στην τηλεόραση γιατί θα είναι και καθημερινή οπότε θα είναι και πολύ απαιτητικά τα γυρίσματα και πολύωρα και δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι άλλο».

Σε αυτή τη νέα σειρά που συμμετέχετε, πώς σας φαίνεται ο ρόλος που έχετε;

«Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η ηρωίδα μου, είναι μια βεντέτα όλη η πλοκή, είναι λίγο δραματικό και αυτό το σενάριο. Είναι τηλεόραση, γίνονται λίγο γρήγορα τα πράγματα αλλά προσπαθούμε για το καλύτερο.

Είναι μια υπέροχη ομάδα ηθοποιών, έχω αυτή την τύχη, υπέροχοι πραγματικά πρωταγωνιστώ με την Μαρία Πρωτόπαππα και τον Ορφέα Αυγουστίδη και έχω την τύχη να βρίσκομαι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους οπότε πιστεύω ότι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα