Ηλεία Πολιτική

Η Δ. Αυγερινοπούλου για την πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, υπενθυμίζει ότι, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρώτο αγροτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ακούστε το άρθρο

Η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, υπενθυμίζει ότι, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το πρώτο αγροτικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά στην «Καινοτομία και την Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση των Αγροτικών Προϊόντων».

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι συλλογικά σχήματα, οργανώσεις παραγωγών και σχήματα που εφαρμόζουν συμβολαιακή γεωργία, ενώ οι επιλέξιμες δαπάνες αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών, αλλά και την αγορά εξοπλισμού οχημάτων, μηχανοργάνωσης, διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας περιβάλλοντος.

Πρόκειται για μια πρώτη σημαντική δράση που θα συμβάλλει στον οικονομικό και ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα και την πράσινη μετάβαση και όσοι διαθέτουν ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο θα μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση.

Το εθνικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0» αφορά σε όλη την κοινωνία και θα ακολουθήσουν και άλλα σημαντικά έργα που θα δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στο Ν. Ηλείας να δημιουργήσει τις υποδομές και την ισχυρή επιχειρηματικότητα που απαιτούνται για να αποκτήσει την αγροτική παραγωγή που της αξίζει.

Όλη η επικαιρότητα