Categories: Business

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας προχωρά σε συνεργασία με την ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ για την προώθηση του φυσικού αερίου ως περιβαλλοντικά φιλικού καυσίμου κίνησης

Share

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία μέσω του Fisikon επενδύει στη μετάβαση προς «καθαρότερες» μετακινήσεις, προχωρά σε συνεργασία με την ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, μια σύγχρονη, καθετοποιημένη βιομηχανική πτηνοτροφική μονάδα, με 60 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ θα προχωρήσει σε σταδιακή αντικατάσταση όλων των  φορτηγών της, όπου αυτό είναι εφικτό,  με οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο, με στόχο τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον.

Το φυσικό αέριο παραμένει η πιο οικονομικά προσιτή επιλογή, ενώ παράλληλα είναι το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον και αποδοτικό καύσιμο, προσφέροντας σημαντική άμεση αλλά και έμμεση εξοικονόμηση, καθώς τα οχήματα με κινητήρες CNG έχουν μικρότερες μηχανικές φθορές και ανάγκες συντήρησης.

H ΔΕΠΑ Εμπορίας, διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο πρατηρίων με φυσικό αέριο κίνησης CNG Fisikon. Σήμερα λειτουργούν πανελλαδικά 23 πρατήρια Fisikon, ενώ το δίκτυο διευρύνεται συνεχώς.

Ο Επικεφαλής Διευθυντής Αεριοκίνησης & Απομακρυσμένων Πελατών CNG/LNG, Πέτρος Πάνου, τόνισε ότι: «Η ΔΕΠΑ Εμπορίας παρέχει λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των βιομηχανικών επιχειρήσεων, και τους ιδιοκτήτες σημαντικών στόλων εταιρικών οχημάτων. Για αυτό, μεγάλες εταιρείες που νοιάζονται για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και εργάζονται με σεβασμό προς το περιβάλλον όπως η ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΕ, κάνουν το μεγάλο βήμα και αντικαθιστούν το στόλο τους με οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο. Υιοθετώντας την αεριοκίνηση, οι επιχειρήσεις μειώνουν σε σημαντικό βαθμό το μεταφορικό κόστος αλλά και το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο μέλλον.».