Life Γεύσεις

Η δίαιτα της χούφτας: Ο πιο εύκολος τρόπος να χάσεις βάρος

Ακούστε το άρθρο

Έχεις βαρεθεί και εσύ να ζυγίζεις γραμμάριο γραμμάριο το τυρί και το κρέας προκειμένου να χάσεις βάρος; Αν ναι τότε η μέθοδος αδυνατίσματος της Δανέζας διατροφολόγου, Σούζι Γουένγκελ είναι για σένα! Πέρα από το ότι βοήθησε την ίδια να χάσει 38 κιλά σε 10 μήνες, κατάφερε να γίνει και ανάρπαστη στη Δανία και τη Βρετανία, με το βιβλίο της να έχει ήδη μεταφραστεί σε 8 γλώσσες.

book_diet

Ο λόγος για τη δίαιτα Scandi Sense Diet. «Θα χρησιμοποιήσετε τις παλάμες των χεριών σας για να μετρήσετε την ποσότητα φαγητού που πρέπει να φάτε. Μπορείτε να φάτε έως και 4 χούφτες τροφής για κάθε γεύμα», εξηγεί η διατροφολόγος. Επειδή το μέγεθος της παλάμης σχετίζεται συχνά με το πως έχουμε «κατασκευαστεί», δηλαδή το ύψος και το βάρος μας, η συγκεκριμένη μέθοδος μέτρησης θα βοηθήσει τις γυναίκες να μην ξεπερνούν τις 1.500 θερμίδες την ημέρα και τους άνδρες τις 2.000. Αν τα φαγητά προετοιμάζονται σύμφωνα με τις αρχές τις δίαιτας, τότε κάποιος μπορεί να χάσει κατά μέσο όρο 400 μέχρι και 800 γραμμάρια την εβδομάδα.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι θα πρέπει να περιέχει κάθε γεύμα:

handful_1_2

Χούφτα 1 και 2: Λαχανικά
Από διάφορα λαχανικά και πράσινες σαλάτες παίρνουμε την ποσότητα του καλού υδατάνθρακα που χρειαζόμαστε. Για ένα γεύμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δύο χούφτες.

handful_3

Χούφτα 3: Πρωτεΐνη
Κρέας, κοτόπουλο, αβγά, οστρακοειδή, τυρί χαμηλών λιπαρών και όσπρια είναι οι πρωτεΐνες που πρέπει να αποτελούνται τα γεύματα. Η συγκεκριμένη χούφτα πρέπει να περιλαμβάνεται σε τουλάχιστον δύο με τρία γεύματά σας καθημερινά. Επεξεργασμένες πρωτεΐνες όπως το ζαμπόν, το σαλάμι και το μπέικον πρέπει να είναι περιορισμένες.

handful4

Χούφτα 4: Υδατάνθρακες
Ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, φρούτα και μούρα. Αν θέλετε να την αντικαταστήσετε, μπορείτε να φάτε ακόμη μία χούφτα με λαχανικά ή μισή χούφτα με πρωτεΐνη.

lipos

Με τα λιπαρά τι γίνεται;
Σύμφωνα με τις οδηγίες της διατροφολόγου, επιτρέπεται να καταναλώνετε 1-3 κουταλιές της σούπας λιπαρών, όπως ελαιόλαδο, καρύδια, μαγιονέζα, αβοκάντο, πέστο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, λιπαρό τυρί και μαύρη σοκολάτα, σε κάθε γεύμα.

scandi2

Πρόκειται για την ιδανική δίαιτα αν δεν θέλεις να στερείσαι…
Και αυτό γιατί μπορείς να καταναλώσεις έως και 300 ml γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα συν τα παραπάνω. Ωστόσο αυτά τα 300 ml πρέπει να έχουν περιεκτικότητα σε λιπαρές ουσίες 3,5% ή περιεκτικότητα μέχρι 5γρ. σάκχαρα ανά 100 γραμμάρια προϊόντος. Πέρα από την απαραίτητη ποσότητα νερού που πρέπει να πίνεις τη μέρα (1-1½ λίτρα), επιτρέπεται να καταναλώνεις και όσο μαύρο καφέ, τσάι και light αναψυκτικά θέλεις.Οσον αφορά το αλκοόλ, ένα ποτήρι κρασί ή μία μπύρα επιτρέπεται μια φορά την εβδομάδα. Παρόλο που ουσιαστικά δεν απαγορεύεται τίποτα σε αυτή την δίαιτα υπάρχουν μερικά τρόφιμα, όπως το κέικ, τα παγωτά, τα πατατάκια και τα κοκτέιλ, που πρέπει να απολαύσετε σε περιορισμένες ποσότητες.

Πηγή: olivemagazine.gr 

Όλη η επικαιρότητα