Ηλεία

«Οι δήμοι να εξοφλήσουν τις οφειλές τους» – Έκκληση του προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης «Ο Πηνειός»

Ακούστε το άρθρο

Να «προχωρήσουν» άμεσα στην τακτοποίηση των οφειλών τους προς τον σύνδεσμο, γιατί η κατάσταση είναι πλέον δύσκολη, καλεί τους δήμους – μέλη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης «Ο Πηνειός» και αντιδήμαρχος Ήλιδας Δ.Ε Πηνείας κ. Βασίλης Παπαδόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε χθεσινές του δηλώσεις γνωστοποίησε ότι το ταμείο του συνδέσμου δεν έχει ούτε 1 ευρώ, ενώ συνολικά οι οφειλές προς προμηθευτές και ΔΕΗ φτάνουν τις 400.000 ευρώ!

«Για την αποκατάσταση των βλαβών και την προμήθεια των αναγκαίων υλικών, την προμήθεια χλωρίου, υδρομετρητών, καυσίμων  κλπ, υλικών για τη συντήρηση και την ομαλή λειτουργία του αγωγού απαιτούνται χρήματα.

Στο ταμείο του συνδέσμου είναι 0 ευρώ και οι οφειλές προς προμηθευτές κ.λπ. ανέρχονται στις 100.000 ευρώ, ενώ οι οφειλές προς την ΔΕΗ πλησιάζουν τις 300.000 ευρώ από τη λειτουργία του διυλιστηρίου.

Για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του συνδέσμου πρέπει άμεσα οι δήμοι να εξοφλήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις οι οποίες τους έχουν κοινοποιηθεί.

Ο αγωγός είναι ένα έργο παλαιωμένο και έχει πολλές φθορές -τρύπες με συνέπεια απώλεια νερού, με όλες τις οικονομικές δυσκολίες που έχει ο σύνδεσμος, καταφέραμε μέχρι σήμερα και σε συνεργασία με τους προμηθευτές να έχουμε σε ικανοποιητική κατάσταση την υδροδότηση των δήμων αντιμετωπίζοντας σοβαρές βλάβες με κυριότερη αυτή στην έξοδο της ΤΚ Χαβαρίου στις αρχές Μαρτίου.

Για να μπορέσει ο σύνδεσμος να λειτουργήσει ομαλά θα πρέπει να έχει έσοδα, γι’ αυτό παρακαλούνται οι δήμοι να καταβάλουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους.

Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου και εκπέμπουμε SOS πριν να είναι αργά…», δήλωσε ο κ. Β. Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης επέβλεπε τις μέρες αυτές τις εργασίες αποκατάστασης των διαρροών που εντοπίστηκαν κατά μήκος του αγωγού στις τοπικές κοινότητες Χαβαρίου και Σκλίβα. Εκεί διαπιστώθηκε απώλεια νερού από βάνες εκτόνωσης, οι οποίες, όπως ανέφερε, θα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα.

«Σε πέντε περιπτώσεις για την αποκατάσταση των βλαβών θα απαιτηθεί η διακοπή υδροδότησης των τριών δήμων περισσότερο από μια μέρα για κάθε μια βλάβη και κάτω από τις σημερινές συνθήκες έκτακτης ανάγκης λόγω COVID-19, μιας και η ύδρευση γίνεται απρόσκοπτα, θα γίνει σε δεύτερο χρόνο. Μια βλάβη αποκαταστάθηκε σε λίγες ώρες χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στην ύδρευση.

Έγινε καθαρισμός σε ειδικά πλέγματα που υπάρχουν σε δεξαμενές για την κατακράτηση φερτών υλικών και πλήθος άλλων εργασιών», ανέφερε ο κ. Β. Παπαδόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα