Ηλεία Πολιτική

«Η Δημοκρατική και Προοδευτική Ηλεία στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ» – Άρθρο του Διονύση Καλαματιανού

Ακούστε το άρθρο

Άρθρο του Διονύση Καλαματιανού για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία

Η μαζικότητα και η δυναμική της συμμετοχής του κόσμου στην περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Ηλεία, με αποκορύφωμα την ανεπανάληπτη συγκέντρωση χιλιάδων πολιτών στον Πύργο, αποτελούν εχέγγυα που σηματοδοτούν την αντιστροφή του κλίματος στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Όλοι πλέον διαπίστωσαν ότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, όχι μόνο δεν ήταν το τέλος, αλλά η αρχή μιας νέας εποχής για την αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική παράταξη. Ο λαός, έχοντας ήδη συνειδητοποιήσει πόσο γρήγορα διαψεύστηκαν οι προσδοκίες του από την αναξιόπιστη και ανακόλουθη στις προεκλογικές της υποσχέσεις Νέα Δημοκρατία, δείχνει και πάλι την εμπιστοσύνη του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε στο νομό μας τόσο ενθουσιώδης υποδοχή αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα λίγους μόλις μήνες μετά τις εκλογές και αρκετό χρόνο μακριά από τις επόμενες. Αυτός ο ενθουσιασμός, αυτή η μαζικότητα, αυτή η συμπαράταξη και συμπόρευση των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών της Ηλείας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ανοίγουν μια νέα σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου. Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον κυρίαρχο πολιτικό εκφραστή των αριστερών, δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών της χώρας. Και είναι βέβαιο, ότι η μέρα που το διευρυμένο κόμμα θα αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας για να υπηρετήσει την κοινωνική πλειοψηφία, δεν θ’ αργήσει πολύ.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τον εύστοχο και χειμαρρώδη πολιτικό του λόγο, με την ατράνταχτη επιχειρηματολογία, με την τεκμηρίωση και την ευστοχία των αναφορών του, κέρδισε την απόλυτη εμπιστοσύνη των ακροατών του. Καυτηρίασε την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ματαιώσει τα έργα στον αυτοκινητόδρομο Πάτρας – Πύργου και να καταργήσει το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Πύργο, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επεσήμανε τους επικίνδυνους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά μας θέματα, όπως τη διεθνή απομόνωση στο θέμα της Λιβύης και την αποστολή όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε, ακόμη, την κυβέρνηση και για μια σειρά από αστοχίες που προκαλούν οργή και προβληματισμό στους πολίτες, όπως ο αποκλεισμός εκατομμυρίων πολιτών από το κοινωνικό μέρισμα, η υπαναχώρηση της Ν.Δ. στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, οι παλινωδίες στο προσφυγικό πρόβλημα που διογκώνεται επικίνδυνα αντί να επιλύεται, η υπονόμευση και κατάργηση  εργασιακών δικαιωμάτων, η κοροϊδία των συνταξιούχων, η αναδίπλωση σχετικά με τις υποσχέσεις για επενδύσεις, αλλά και η διάψευση των προσδοκιών για την ελάφρυνση των μεσαίων εισοδημάτων, τη λεγόμενη μεσαία τάξη, που μέχρι τώρα είδε μόνο χαμένα έσοδα και πρόσθετα βάρη.

Οι πολίτες της Ηλείας βρέθηκαν μπροστά σ’ έναν αδιαφιλονίκητα χαρισματικό άνθρωπο, κυρίαρχο στο πολιτικό παιχνίδι, με τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που του δίνει η εμπιστοσύνη και η στήριξη του πιο προοδευτικού τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας. Η Ηλεία των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων, έδειξε το δρόμο στη νέα πορεία συγκρότησης της μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας, του μεγάλου κοινωνικού μετώπου κατά της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Συμπαρατάσσεται με την προσπάθεια διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Είναι θέμα χρόνου η πλειοψηφία του λαού να ξεπεράσει την επικοινωνιακή προπαγάνδα των φιλικών στην κυβέρνηση της Ν.Δ. μέσων ενημέρωσης και να εμπιστευθεί ξανά την παράταξή μας. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ξαναγίνει ο πρωθυπουργός της ελπίδας, της ευθύνης, της προοπτικής, της δημιουργίας και της προκοπής.

Όλη η επικαιρότητα