Γυναίκα Κόσμος

Η δολοφονία που εξιχνιάστηκε 24 χρόνια μετά – Τελικά, ήταν γυναικοκτονία

Όταν η αστυνομία έφτασε στον δράστη, εκείνος ήταν ήδη νεκρός.
Ακούστε το άρθρο

O σύζυγος μιας δολοφονημένης γυναίκας από το Οχάιο που βρέθηκε τυλιγμένη σε ένα χαλί πριν από σχεδόν 25 χρόνια, είναι και ο δολοφόνος της. Αυτό, τουλάχιστον, αποκάλυψαν οι αρχές του Οχάιο και της Γιούτα την Τετάρτη, 29 Ιουνίου, δίνοντας τέλος στην ψυχρή υπόθεση που είχε συνταράξει την περιοχή το 1998.

Με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας DNA, η πολιτειακή αστυνομία διαπίστωσε ότι η Lina Reyes-Geddes σκοτώθηκε από τον αποθανόντα πλέον σύζυγό του Edward Geddes. Η γυναίκα είχε βρεθεί στην άκρη του δρόμου σε περιοχή της Γιούτα, καλυμμένη με πλαστικές σακούλες, τυλιγμένη με μονωτική ταινία, δεμένη με σχοινί και τοποθετημένη μέσα σε υπνόσακο, αλλά και σε χαλί.

Το πτώμα δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από κανέναν, γι’ αυτό και η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο. Οι μόνοι που την αναζήτησαν ήταν η οικογένειά της από το Μεξικό, πέντε μήνες μετά την εξαφάνισή της. Η υπόθεση παρέμενε στο αρχειο μέχρι και το 2018. Όταν οι αρχές της Γιούτα και του Οχάιο έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της Lina Reyes-Geddes περίπου την ίδια περίοδο, έγινε σύνδεση.

H αδερφή του θύματος – Πηγή: Facebook page – Utah Department of Public Safety

Η αδερφή της ταξίδεψε από το Μεξικό για να δώσει δείγμα DNA και έτσι οι αρχές κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της γυναίκας.

«Ένιωθα ότι για 20 χρόνια κανείς δεν με άκουγε. Αλλά τώρα ξέρω τι συνέβη», δήλωσε η Lucero, αδελφή της Lina, σε δελτίο Τύπου της αστυνομίας της Γιούτα το 2019. «Είμαι εδώ για να τη φέρω στο σπίτι, όχι όπως περίμενα, αλλά τη φέρνω στο σπίτι μαζί μου».

Ο σύζυγός της Lina αυτοκτόνησε το 2001 και αποτεφρώθηκε. Για την εξέταση DNA χρειάστηκε να εξεταστούν συγγενείς του. Το DNA του βρέθηκε, με ειδικό εργαλείο, πάνω στο σκοινί με το οποίο ήταν δεμένη η γυναίκα.

Ο σύζυγος και δολοφόνος – Πηγή: Facebook page – Utah Department of Public Safety

Ο Edward Geddes ισχυρίστηκε, κατά την ανάκρισή του από την αστυνομία το 1998 για την εξαφάνισή της, ότι η γυναίκα του ταξίδευε από το Οχάιο στο Τέξας και στη συνέχεια στο Μεξικό, αλλά ο Davis πιστεύει ότι δολοφονήθηκε στο Οχάιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Γιούτα.

Άλυτο μυστήριο θα παραμείνει το γιατί ο Geddes ταξίδεψε περισσότερα από 1.800 μίλια για να πετάξει το πτώμα.

Πηγή: marieclaire.gr

Όλη η επικαιρότητα