Ηλεία

Οι δράσεις μέσα από τα μάτια των μαθητών – Παρουσίαση προγραμμάτων χθες στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Οι γνώσεις, οι εμπειρίες, οι εικόνες, που αποκόμισαν οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας από τα προγράμματα που υλοποίησε κατά το τρέχον σχολικό έτος το σχολείο, παρουσιάστηκαν χθες το πρωί σε ειδική εκδήλωση.

Ήταν μία εκδήλωση που διοργανώθηκε για να παρουσιαστούν τα Πολιτιστικά και Περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν φέτος στο σχολείο, καθώς και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο θα συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος, αλλά και η συμμετοχή του σχολείου στο Μεσογειακό μαθητικό συνέδριο.

Έδειξαν την δουλειά τους

‘Πρωταγωνιστές’ της παρουσίασης ήταν οι ίδιοι οι μαθητές που συμμετείχαν στα προγράμματα, καθώς ανέλαβαν να παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που παρακολούθησαν την εκδήλωση, τμήμα των σημαντικών εργασιών τους.

Μέσα από λόγια και εικόνες, αλλά και δρώμενα, οι μαθητές, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, αποτύπωσαν συνοπτικά τα όσα έκαναν κατά την διάρκεια των προγραμμάτων, όλα αυτά τα οποία έμαθαν, αποτύπωσαν τα ταξίδια τους και τον τρόπο που δούλεψαν τα projects και κατάφεραν να αναδείξουν την σημασία που έχει η υλοποίηση τέτοιων προγραμμάτων στα σχολεία και κατά πόσο βοηθούν το εκπαιδευτικό έργο.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Αγνή Μπαλή, στην σύντομη ομιλία της τόνισε ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν προωθείται μόνο η γνώση, αλλά καλλιεργείται η ομαδικότητα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η κοινωνικοποίηση και η ευαισθητοποίηση πάνω σε σημαντικά θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον και την κοινωνία.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε και η απονομή των Europass, στους μαθητές που συμμετείχαν στην κινητικότητα, των πιστοποιητικών που καταγράφουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν από την συμμετοχή σε μία οργανωμένη κινητικότητα σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε.

Όλη η επικαιρότητα