Ελλάδα Τουρισμός

Οι δύο ελληνικές παραλίες που είναι από τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη

Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μια διάκριση για τη χώρα μας, η οποία πασχίζει να κερδίσει ένα μερίδιο από την πίτα του τουρισμού για φέτος, έρχεται σήμερα από το European Best Destinations.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω ιστοσελίδα, δύο παραλίες της Ελλάδας βρίσκονται στις πρώτες πέντε θέσεις της λίστας με τους πιο ασφαλείς προορισμούς στην Ευρώπη για διακοπές το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την εν λόγω λίστα, η επιλογή έγινε με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα (από 10 ως και 600 φορές λιγότερα κρούσματα, όπως σημειώνει), το μέγεθος της παραλίας και τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να απολαύσει κάθε άτομο σε αυτή.

Επιπλέον, η επιλογή έγινε με βάση τις παροχές και τα τουριστικά καταλύματα στην περιοχή πέριξ της παραλίας και συγκεκριμένα την επιλογή ιδιωτικών εξοχικών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών και μεσαίου μεγέθους ξενοδοχείων που διασφαλίζουν έτσι την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης στους επισκέπτες τους.

Σημείο κλειδί για την επιλογή, αποτελεί σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό οργανισμό και το πρωτόκολλο υγείας των ξενοδοχείων (κάτι που η Ελλάδα έχει αναπτύξει διεξοδικά για το σύνολο της Επικράτειας), αλλά και η ύπαρξη νοσοκομείων ή άλλων μονάδων υγείας στην περιοχή που δεν έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό ασθενών.

Κάπως έτσι προέκυψε το Τοπ 10, στο οποίο η Ελλάδα διαθέτει δύο προορισμούς, ομολογουμένως όχι από τους πιο προφανείς σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Οι πιο εναλλακτικοί προορισμοί φαίνεται να ξεχωρίζουν φέτος, με δεδομένες τις δυσκολίες που προβάλει ο κορωνοϊός, κάτι που σημειώνεται και σε άλλα διεθνή δημοσιεύματα.

Στην κορυφή της λίστας το «Μονολίθι» Πρέβεζας

Το European Best Destinations τοποθέτησε την παραλία «Μονολίθι» της Πρέβεζας στην κορυφή της λίστας με τους πιο ασφαλείς προορισμούς.

Tο «Μονολίθι» περιγράφεται ως μια από τις πιο μακριές παραλίες στην Ευρώπη, με 22χλμ ακτογραμμής και πλάτος τουλάχιστον 80 μέτρων, που συνδυάζει ελευθερία και ασφάλεια.

Στην πεντάδα ο «Χαλικούνας» στην Κέρκυρα

Η παραλία Χαλικούνας καταλαμβάνει μια θέση ανάμεσα στις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για την ατελείωτη αμμουδιά της και το γεγονός πως βρίσκεται στη φύση, μακριά από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κέρκυρα κοντά στο χωριό Άγιος Ματθαίος του οποίου αποτελεί και κομμάτι, και σε απόσταση περίπου 26 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Έχει καφέ ψιλή άμμο και μόνιμα κύματα ότι πρέπει για ιστιοπλοΐα και αθλητικές δραστηριότητες.

via

Όλη η επικαιρότητα