Life

Οι δυσκολίες των ραντεβού μετά τα 30

Ακούστε το άρθρο

Μετά τα 30 το σκέφτεσαι πολύ πριν βγεις ένα ραντεβού. Κάθεσαι αναπαυτικά την καναπεδάρα σου, σκέφτεσαι να το ακυρώσεις και αναρωτιέσαι μήπως είναι καλύτερα να του/ης πεις να έρθει σπίτι σου και να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί. Μέχρι να φτάσεις όμως σε αυτό το σημείο, υπάρχουν κι άλλες δυσκολίες.

Είναι δύσκολο να γνωρίσεις κάποιον εκτός διαδικτύου
Οι περισσότεροι φίλοι έχουν σχέση, ίσως να μην έχεις πια τον αβανταδόρο σου. Ακόμη και αυτές τις φορές που βγαίνεις, είναι πιο δύσκολο από τότε που ήσουν 20, να πας να μιλήσεις σε κάποιον/α που κάθεται όμορφα και ωραία με την παρέα του. Τι να κάνεις κι εσύ, δικαιολογημένα καταφεύγεις στο διαδίκτυο.

Αυτοί που γνωρίζεις, συνήθως έχουν αναπτύξει ιδιοτροπίες
Εκείνα τα θέματα τα οποία δεν έχουν μπει στη διαδικασία να εξετάσουν και να λύσουν. Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποια προβλήματα που τους βασανίζουν, το θέμα είναι πότε αυτά εμποδίζουν μια σχέση και πόσα μπορεί να αντέξει αυτός που βγαίνει με έναν τέτοιον άνθρωπο. Τέλος, επειδή και εσύ σαν άνθρωπος έχεις τις δικές σου ιδιοτροπίες, δεν έχεις τις ίδιες αντοχές και ανοχές που είχες στα 20 σου.

Οι επιλογές είναι λίγες
Προφανώς και οι επιλογές σου λιγοστεύουν όσο περνάει ο καιρός. Το βλέπεις και στην αρχική σου σελίδα, εκτός από φίλους, βλέπεις αυτούς/ες που φλέρταρες προ αμνημονεύτων χρόνων, να παντρεύονται. Κάποτε σκεφτόσουν ότι υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, αλλά τώρα, μόνο νεράντζια βλέπεις τριγύρω.

Έχει ανέβει ο πήχης
Οι πορτοκαλιές μπορεί να έχουν λιγοστέψει, αλλά και εσύ έχεις παραξενέψει. Ξέρεις ποια χαρακτηριστικά στο άτομο που θέλεις να βγεις θα σε απωθήσουν, μάλιστα θα σε ξενερώσουν από την πρώτη στιγμή –ούτε λόγος για δεύτερη ευκαιρία.

Είναι δύσκολη απόφαση
Μετά τα τριάντα οι σχέσεις συνήθως οδηγούν σε γάμο. Κι αν δεν οδηγούν σε γάμο, έχουν πιο συντροφικό χαρακτήρα.  Όταν εσύ καλείσαι να αποφασίσεις αν το άτομο που θα βγεις αξίζει, δεν είναι τόσο εύκολο όσο ήταν παλιά. Πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι ζητάς, καθώς πιθανόν να μην θέλεις να σπαταλάς το χρόνο σου.

Η σχέση με μικρότερο/η έχει άθλους
Άντε, πες ότι σε αυτήν την λιμνοθάλασσα επιλογών βρίσκεις κάτι ενδιαφέρον. Αλλά είναι 6-7 χρόνια μικρότερος/η σου και η αλήθεια είναι πως αυτές οι ηλικίες είναι κομβικές και το χάσμα σχετικά μεγάλο. Άντε να υπερβείς όλα αυτά τα εμπόδια.

Δεν θα έχεις και κάποιο κουσούρι;
Το πρώτο πράγμα που σε ρωτάνε είναι «Πώς και μόνος/η»; περιμένοντας να ακούσουν κάποια γαργαλιστική λεπτομέρεια. Έχεις βαρεθεί να απαντάς «Τι να σου πω, έτυχε» και ο άλλος σε κοιτάει με εξεταστικό βλέμμα. Θέλει να ακούσει ένα κουσούρι, δώσε του το.

Οι παιδιάστικες συμπεριφορές σου δεν είναι πια κιουτ
Κάποτε ήσουν 20 και τα ραντεβού είχαν πλάκα, αλκοόλ και κρατούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Τώρα, τέτοιες παιδιάστικες συμπεριφορές δεν περνάνε και μια κίνηση που άλλοτε θα έμοιαζε κιουτ, τώρα δεν περνάει η μπογιά της. Δηλαδή, πόσο πιθανό είναι να εκτιμήσει την ικανότητα σου να ανοίγεις την μπύρα με τα δόντια;

via

Όλη η επικαιρότητα